Integrovaná bezpečnostní technika v jednom kompaktním celku

Datum 09.08.2016

Společnost B&R nabízí decentrální servoaktuátor ACOPOSmotor nyní  už také s integrovanými bezpečnostními funkcemi s podporou sítě. Díky tomu lze realizovat moderní bezpečnostní koncepce s minimálními nároky na prostor. Bezpečnostní funkce servomotorů ACOPOSmotor jsou certifikovány až do SIL 3/PLe/kat. 4.

Inteligentní systém snímačů

U měření polohy rotoru sází společnost B&R na bezpečnostní snímače s rozhraním EnDat2.2. Tyto digitální snímače jsou odolné proti rušení a jsou velmi přesné. Poruchy a chyby upevnění snímače na osu motoru jsou vyloučeny speciální konstrukcí a také následnou kontrolou dodržení montážního postupu při výrobě. Údaj o poloze ze snímače lze tedy použít i jako bezpečný údaj o absolutní poloze.

Kompaktní a robustní

ACOPOSmotor má krytí IP65, nemá ventilátor a je vybaven těsněním hřídele. Servoaktuátory lze navíc zapojovat do linie (Daisy–Chain), což výrazně snižuje rozsah kabeláže. Jednotka má velmi malé rozměry také proto, že teplo z elektroniky se odvádí přímo přes tělo motoru.

 

Popisek k fotce: Servoaktuátor ACOPOSmotor slučuje motor, servozesilovač a rozsáhlé bezpečnostní funkce do jedné kompaktní jednotky.

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář