Nové bezkartáčové servomotory MINAS-BL

Datum 30.08.2016

Řada Minas-BL je souborem široké palety bezkartáčových servomotorů a příslušných řídících jednotek. Jde o nejekonomičtější řadu servopohonů od společnosti Panasonic, přinášející ve srovnání s ostatními pohony všechny výhody servotechnologií při zachování konkurenceschopné ceny.

Menší ztrátový výkon díky vyšší efektivitě

Ve srovnání s konvenčním motorem o příkonu 90 W s miniaturní převodovkou permanentní magnet v rotoru výrazně snižuje ztráty v sekundárním okruhu. Ušetřená energie tak snižuje provozní náklady, zvyšuje účinnost a zároveň značně přispívá k ochraně klimatu a životního prostředí.

Úspora prostoru díky kompaktní konstrukci

Technologie s děleným jádrem byla speciálně vyvinuta pro střídavé servomotory a byla představena při uvedení řady MINAS. Tato technologie nejen výrazně snižuje velikost (zhruba o 15 %) a hmotnost (zhruba o 25 %), ale podstatně zvyšuje výstupní výkon servomotorů ve srovnání s asynchronními motory.

Snížení nákladů na údržbu a na instalaci

Technologie používané u střídavých motorů zaručují nízká opotřebení a díky tomu mohou být velmi významně prodlouženy intervaly údržby. Díky parametrizaci pomocí softwaru PANATERM pro MINAS-BL (zdarma) se urychlí uvedení motoru do provozu a snižuje se i čas potřebný na konfiguraci celého stroje. Ovládací software rovněž umožňuje snadné nastavování parametrů i analýzu provozních dat a to i za provozu.

 

Panasonic
Dny teplárenství 700 x 200 px

Napsat komentář