Dodávky elektřiny v centru Ostravy posílí nová rozvodna

Datum 03.09.2016

Nová rozvodna vysokého napětí v ostravské centrální části Fifejdy navýší distribuční kapacitu v celé oblasti, což umožní připojit další odběratele včetně průmyslových firem a zajistí spolehlivější dodávky. Moderní rozvodna, do které bude společnost ČEZ Distribuce investovat přes 200 milionů korun, by měla být hotova na podzim 2017.

„Nová rozvodna 110/22 kilovoltů (kV) nahradí současnou spínací stanici 22 kV, která již nevyhovovala kapacitně. Její dokončení vyřeší současný problém s připojováním nových odběratelů a zároveň výrazně zvýší spolehlivost dodávek,“ řekl místopředseda představenstva ČEZ Distribuce Vladimír Budinský.

V plánu je výstavba stále ještě méně využívané, ale velmi praktické zapouzdřené rozvodny s technologiemi uvnitř budovy. „Máme velmi omezený prostor, navíc budeme stavět blízko centra Ostravy. To byly hlavní dva argumenty, které rozhodly pro zapouzdřenou rozvodnu,“ dodal Budinský.

Výstavba ostravské rozvodny je pokračováním investic Skupiny ČEZ, které reagují na restrukturalizaci průmyslu v Moravskoslezském kraji. Od energetiků se nyní očekávají kvalitní dodávky do nově vznikajících zón i pro další firmy, které v regionu rozšiřují svou výrobu. ČEZ Distribuce na to reaguje koncepční modernizací rozvoden i elektrického vedení. V posledním období investovala do rozvoden v Albrechticích, Nošovicích, Lískovci a Novém Jičíně více přes 600 milionů korun.

Dny teplárenství 700 x 200 px

Napsat komentář