FlyMarker®mini – značte jako profíci

Datum 07.09.2016

Brněnská společnost AJP-tech představí na svém stánku č. 43 v pavilonu E na MSV 2016 v Brně mobilní systém pro mikroúderové značení FlyMarker® mini, který je pravděpodobně nejlehčím zařízením s bateriovým napájením ve své kategorii.

Tato novinka od renomované německé firmy Markator dospěla již do své čtvrté generace, přičemž staví na silných stránkách osvědčených předchozích modelů, jež předčí svou nízkou hmotností pouhých 2,4 kg, kompaktním designem, pevnou konstrukcí i zajímavou zaváděcí cenou.

Značicí jednotka FlyMarker® mini vyniká také rychlostí značení, intuitivním ovládáním a klávesnicí, která je ve srovnání s membránovými klávesnicemi výrazně odolnější. Díky numerickým znakům lze čísla používaná v průmyslových aplikacích zadávat přímo bez nutnosti vstupovat do nabídky ovládacího softwaru. Značit lze písmeny, čísly a znaky, jakož i individuálními logy, testovacími symboly nebo tzv. Data Matrix kódy. Do vnitřní paměti je možné uložit stovky prvků, které lze jednoduše přenášet přes integrované USB rozhraní.

Obr. 1: Mobilní mikroúderové značicí zařízení FlyMarker® mini

FlyMarker® mini má ideální polohu těžiště, která je přesně určena pro mobilní použití. Díky svému ergonomickému designu zařízení výborně sedí v ruce a pracovníka zbytečně nezatěžuje. Druhá rukojeť, podle potřeby namontovaná na čelní straně značicího zařízení, umožňuje pohodlné držení oběma rukama, takže je umístění značicího zařízení na předmětech ještě jednodušší, přesnější a bezpečnější.

Obr. 2: FlyMarker® mini – snadné a rychlé označování rozměrných předmětů

Díky nízké hmotnosti je toto zařízení snadno přenosné a značení může být provedeno přímo na místě, kde se vyrábí díly, které mají být označeny – stejně snadno jako se to děje každý den při používání akumulátorových šroubováků. To je velmi užitečné, když je potřeba označovat velké díly, se kterými se obtížně manipuluje. Pro přepravu do jiného pracoviště nebo výrobní haly je možné použít praktický kufřík. Součástí dodávky jsou dvě Li-Ionové baterie, takže i časově náročnější značení lze provést bez přerušení.

Obr. 3: FlyMarker® mini – rychlé, trvalé a profesionální značení nejen kovových předmětů

Značicí síla elektromagnetu, který byl speciálně vyvinut pro mobilní značicí účely, lze individuálně nastavit na konkrétní označovaný materiál a potřebnou hloubku značení. Je možné značit předměty z plastu, hliníku, nerezi i kalené oceli a tyto při zachování viditelnosti značení dále např. opískovat nebo natřít. Vysoké úrovně výsledného značení prostřednictvím FlyMarker® mini je dosaženo díky stabilní mechanice s dlouhou životností. Pro značení může být zcela využita plocha 65 × 30 mm. Dvě prizmatické drážky na polohovací desce pomáhají s označováním kulatých výrobků (radiální a axiální). Je možné kompenzovat výškové rozdíly do 5 mm. Konstantní hloubku značení je možné zajistit také u nerovných dílů. Pro speciální aplikace, jako například značení kruhových obrobků na čelní hraně atd., je k dispozici několik řešení již v základním příslušenství.

AJP-tech
Dny teplárenství 700 x 200 px

Napsat komentář