Úložiště energie „xStorage HOME“ dostupné pro všechny

Datum 19.09.2016

Vedoucí společnost v automobilovém odvětví Nissan a lídr v oblasti řízení elektrické energie Eaton spojili své síly a představili novou jednotku pro ukládání energie pro domácnosti jakožto nejspolehlivější a nejdostupnější systém na trhu. „xStorage HOME“ je plně integrovaný systém pro ukládání energie, který umožňuje spotřebitelům řídit, jak a kdy budou energii ve vlastních domovech využívat.

Jednotku je možné připojit ke zdrojům obnovitelné energie, jako například k fotovoltaickému systému a k napájecím sítím domácností, čímž spotřebitelům ušetří náklady na energie nabíjením v momentě, kdy je dostupná obnovitelná energie nebo v době levného nízkého tarifu (např. přes noc), a spotřebováváním této uložené energie během vysokého tarifu. Pokud je domácnost vybavena fotovoltaickou technologií, mohou spotřebitelé svoji domácnost napájet pomocí čisté energie uložené ve svém systému xStorage HOME a takto ušetřit tím, že se vyhnou drahému proudu ve vysokém tarifu.

Domácí systém skladování energie také poskytuje záložní systém, který zajistí nepřetržitou dodávku elektrické energie – ideální při výpadku elektrické sítě. Zákazníci mohou navíc generovat dodatečné zisky prodejem uložené energie zpět do sítě při vysoké poptávce a ceně.

Jednotka xStorage HOME je jednotkou zajišťující bezpečnost a výkonnost během ukládání a distribuce elektrické energie spotřebitelům. Po instalaci certifikovaným dodavatelem je jednotka ihned připravena ke snadnému použití. Nabízí také funkci propojení s chytrým telefonem, díky čemuž může spotřebitel přepínat mezi jednotlivými zdroji energie pomocí jediného tlačítka.

Paul Willcox, předseda společnosti Nissan Europe, říká: Je nejvyšší čas nabídnout spotřebitelům flexibilitu a možnost řídit, jak a kdy budou používat energii ve vlastních domovech. Nové řešení xStorage HOME spojuje odborné znalosti společnosti Nissan v oblasti výroby automobilů a spolehlivých bateriových technologií se zkušenostmi společnosti Eaton v oblasti řízení elektrické energie. Přejeme si, aby úložiště energie byla lákavá a cenově dostupná pro každého, protože spotřebitelům přinášejí skutečné výhody a umožňují inteligentnější a udržitelnější řízení energie v síti.

 

Kromě vysokých požadavků na funkcionalitu je systém xStorage HOME navržen také s ohledem na estetiku a využitelnost a nebude tak narušovat domácí prostředí. Špičkový design pochází přímo z designerského střediska Nissan Design Europe ve Spojeném království, které je rodištěm světoznámých návrhů a designů automobilů světové třídy.

Toto nové zařízení využívá dvanáct akumulátorových modulů z elektromobilů Nissan, které jsou po ukončení životnosti ve vozidlech sekundárně využity v tomto zařízení. Má potenciál od základů změnit způsob, jakým lidé řídí využívání elektrické energie ve svých domácnostech, a poskytuje vyšší flexibilitu a úsporu nákladů v mnoha oblastech.

Cyrille Brisson, viceprezident marketingu v Eaton Electrical EMEA, uvádí: Společný vývoj společností Eaton a Nissan nám umožnil optimalizovat náklady na vývoj a výrobu a našim zákazníkům poskytnout skutečně komplexní řešení. Náš systém budeme koncovým zákazníkům dodávat zcela připravený k použití a se všemi požadovanými prvky, včetně kabeláže a instalace certifikovaným odborníkem, za počáteční cenu 4 000 eur za jednotku se jmenovitým výkonem 4,2 kWh. Naší politikou je vyhnout se skrytým dodatečným nákladům a dosáhnout nižších celkových nákladů při pořízení.

 

Obě společnosti mají dobrou obchodní pozici v Evropě, Africe i na Středním východě. Ve společnosti Eaton máme k dispozici síť s více než 1000 distributory pracujícími s kvalifikovanými instalatéry v 77 zemích. Spotřebitelům zajistíme přístup, skladování a používání čisté elektrické energie bezpečně a efektivně v pohodlí vlastního domova.“

Nový systém xStorage HOME představuje první krok v rámci dlouhodobého závazku společností Nissan a Eaton rozšiřovat portfolio řešení skladování energie pro soukromé i komerční zákazníky. Zákazníci si systém budou moci objednávat na konci roku 2016 v konfiguraci jednofázového napájení a ve druhé polovině roku 2017 v konfiguraci třífázového napájení. Společnosti Nissan a Eaton očekávají prodej více než 100 000 jednotek xStorage HOME během následujících 5 let, jelikož poptávka spotřebitelů po tomto typu technologie roste.

Pro více informací o xStorage HOME navštivte webové stránky www.eaton.com/xstorage.

 

 

O společnosti Nissan v Evropě
Společnost Nissan patří mezi zámořské výrobce s nejkomplexnější činností v Evropě a zaměstnává více než 14 500 zaměstnanců v místních provozovnách v oblasti designu, výzkumu a vývoje, výroby, logistiky, prodeje a marketingu. Loni se ve výrobních závodech společnosti Nissan ve Spojeném království vyrobilo více než 635 000 automobilů, včetně mini-MPV, cenami ověnčených crossoverů, SUV, užitkových vozidel a modelu Nissan LEAF, nejoblíbenějšího elektromobilu s 97% spokojeností s výkonem a 95 % zákazníků, kteří by vozidlo doporučili svým přátelům. Společnost Nissan nyní v Evropě prodává 24 různorodých a inovačních produktů a je na dobré cestě stát se nejprodávanější asijskou značkou v Evropě.
O společnosti Nissan Motor Co., Ltd.
Nissan je globálním všestranným výrobcem automobilů, který disponuje více než 60 modely automobilů pod značkami Nissan, Infinity a Datsun. Ve fiskálním roce 2014 společnost celosvětově prodala více než 5,3 miliardy automobilů a dosáhla tržeb 11,3 bilionu japonských jenů. Nissan navrhuje, vyrábí a prodává světově nejprodávanější elektromobil v historii – Nissan LEAF. Globální sídlo společnosti Nissan v Yokohamě v Japonsku řídí provoz v šesti regionech: ASIE a Oceánie; Afrika, Střední východ a Indie; Čína; Evropa; Latinská Amerika a Severní Amerika. Globálně má Nissan 247 500 zaměstnanců a od března 1999 spolupracuje s francouzským výrobcem Renault v rámci aliance Renault-Nissan.
O společnosti Eaton
Elektrotechnický sektor společnosti Eaton je globálním lídrem v distribuci energie a ochraně elektrických obvodů; ochraně pomocí záložních zdrojů; řízení a automatizaci; osvětlení a bezpečnosti; strukturálních řešeních a zařízeních pro elektrické sítě; řešeních pro drsná či nebezpečná prostředí; a inženýrských službách. Díky své sadě globálních řešení je společnost Eaton připravena řešit i ty nejdůležitější výzvy v oblasti řízení elektrické energie.
Eaton je společností zabývající se řízením energie, která svým zákazníkům poskytuje úsporná řešení pomáhající řídit elektrickou, hydraulickou a mechanickou energii efektivněji, bezpečněji a udržitelněji. Obrat společnosti dosáhl v roce 2015 hodnoty 20,9 miliard USD. Má přibližně 96 000 zaměstnanců a prodává své výrobky zákazníkům ve více než 175 zemích světa. Více informací naleznete na stránkách www.eaton.eu.
Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář