Maximální synergie s MASI Power24

Datum 20.09.2016

Snížení nákladů při využití stávajících standardních napájecích zdrojů 24 VDC

MASI je produktová řada AS interface společnosti Murrelektronik, s níž lze za příznivé náklady propojit I/O signály ve strojích a zařízeních na nadřazené řídicí systémy, například při výrobě obráběcích strojů nebo ve skladových a logistických systémech. Flexibilita instalací MASI je ohromná, protože nejste vázáni na neměnnou topologii.
Dosud byl pro instalace AS interface zapotřebí speciální napájecí zdroj s napětím 30,5 VDC. To představuje pro instalace s minimálním počtem vstupů a výstupů a délkami kabelů do 50 metrů často nepoměrně velké náklady. Přesně pro takové aplikace jsou zde naše nové gateways MASI Power24.

Umožňují používat standardní napájecí zdroje s výstupním napětím 24 V. V nejlepším případě je to již napájecí zdroj, který je již beztak v rozvaděči instalován a napájí energií elektronické komponenty. Jde o skvělý synergický efekt, který bezprostředně šetří náklady, prostor v rozvaděči a další montážní a instalační práce.
V případě rozsáhlých instalací s délkami vedení více než 50 metrů může být gateway MASI Power24 samozřejmě provozována také s napájecím zdrojem na 30,5 VDC, aniž by k tomu bylo třeba něco změnit na topologii nebo na bráně.

Nové brány MASI Power24 fungují jako rozhraní do nadřazených sběrnicových systémů. Murrelektronik nabízí gateways Power24 pro PROFIBUS, PROFITNET a Ethernet/IP. Datové rozpojení potřebné pro AS interface je v bráně již integrováno. Mastery pracují s AS interface specifikací 3.0 (M4 master) a nabízejí nejnovější funkce a rozsáhlé diagnostické možnosti. Slavy podle specifikace 2.0 nebo 2.1 mohou být rovněž integrovány, protože systém je plně zpětně kompatibilní.
Integrovaný webový server usnadňuje u gateways pro PROFINET a Ethernet/IP uvedení do provozu, parametrizaci a diagnostiku. Uživatel může na diagnostickou a parametrizační obrazovku přistupovat prostřednictvím notebooku, tabletu nebo smartphonu. Pomocí „dálkového ovládání“ lze aplikaci jednoduše ovládat přímo na místě ve stroji. To urychluje uvedení do provozu a vyhledávání chyb.

Instalace s komponentami MASI68 nabízejí další výhody! Jednotlivé komponenty jsou propojeny nestíněnými 4žilovými kabely M12 (A kódované), z čehož plynou poměrně nízké náklady na připojení. Kromě toho je k dispozici velký počet jemně granulárních digitálních a analogových I/O modulů. Fakt, že lze nyní v mnoha aplikacích použít standardní napájecí zdroje, dále přispívá k efektivní decentralizaci při maximální flexibilitě.

Murrelektronik
Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář