Skladování energie Advancion® společnosti AES Energy Storage

Datum 26.09.2016

Společnost Eaton, která se zabývá řízením elektrické energie, informovala o dostupnosti bateriového úložiště energie AES Advancion® jako centrální součásti jejich integrovaných síťových systémů skladování energie pro podporu řízení stability sítě a infrastrukturu.

Společnost Eaton bude dodávat systémy pro skladování energie Advancion na klíč, poskytovat podporu a zajišťovat dlouhodobý provoz v oblasti veřejné infrastruktury, průmyslovým a velkým komerčním zákazníkům, nezávislým výrobcům elektrické energie a provozovatelům napájecích systémů zpočátku ve střední a východní Evropě, Skandinávii, Spojeném království a v několika zemích v Africe včetně Jižní Afriky a Maroka.

Eaton také úzce spolupracuje se společností AES Energy Storage za účelem začlenění dodatečných produktů společnosti Eaton do konceptu systému Advancion a pro poskytnutí certifikovaných komponent Advancion jako jsou patentované technologie pro přeměnu energie.

Systém Advancion společnosti AES Energy Storage je nejosvědčenějším řešením skladování energie na trhu. Nejnovější verze Advancion 4, která byla uvedena v listopadu 2015, disponuje kompaktním provedením, optimalizovanou konstrukcí a patentovaným distribuovaným systémem řízení, díky kterému mohou zákazníci maximalizovat tržby, snížit provozní náklady a splnit nejvyšší požadavky na spolehlivost systému.

Technologie disponuje softwarem a hardwarem příští generace a architekturou s lithium-iontovými bateriemi, které mohou být kalibrovány pro standardní konfigurace od méně než 100 kW po více než 1000 MW a s výdrží od 15 minut po více než 4 hodiny bez nutnosti zefektivnění procesů.

Advancion nabízí provozovatelům distribučních sítí možnost odložit investice prostřednictvím strategického umístění systémů skladování energie a optimalizace distribučního systému nebo prostředků pro výrobu elektřiny. Kromě toho nabízí komplexní řešení bateriové alternativy k obvyklým způsobům řešení dodávky napájení špičkovými zdroji a spolehlivosti, zlepšuje stabilitu sítě a také odebírá proud ze sítě v případě nadbytku.

Implementace systému Advancion na místě velkých komerčních a průmyslových uživatelů nabízí mnoho výhod, včetně podstatných úspor elektřiny a provozních nákladů, díky řízení zatížení spotřeby a přesunu zatížení. Takto mohou zákazníci též maximalizovat výrobu na pracovišti, vlastní spotřebu a zpeněžení spotřeby obnovitelné energie a/nebo minimalizovat omezení na úrovni sítě.

Systém Advancion také udržuje nepřetržitost dodávky elektrického proudu a chrání citlivé vybavení během kolísání nebo výpadku proudu pomocí okamžitého záložního systému a umožňuje black start dieselových generátorů.

Zákazníci dokonce mohou generovat dodatečné příjmy díky účasti v programu zpětné vazby na poptávku na trzích s regulací frekvence, které jsou využívány provozovateli pro udržování rovnováhy elektrické dodávky a poptávky.

Prvotně se společnost Eaton zaměří na dodávku technologie úložiště energie Advancion v klíčových zemích a na trzích napříč regionem EMEA.

„Advancion je vysoce flexibilní technologie, která splňuje velké množství potřeb trhu,“ uvádí Cyrille Brisson, Marketingový viceprezident Eaton v EMEA. „Má například specifické využití v zemích se slabým pokrytím sítě, kde zajišťuje nepřetržitou dodávku elektřiny. V jiných zemích může naopak pomáhat při přetížení elektrické sítě. V určitých náročných průmyslových sektorech, jako je důlní průmysl, je úložiště energie neocenitelným prostředkem pro udržení elektřiny v odlehlých oblastech. Na jiných trzích s vysokým přísunem kolísavé obnovitelné energie v síti nabízí technologie Advancion vysoce efektivní prostředky pro stabilizaci a vyvažování sítě. Skladování energie může hrát klíčovou roli v pokročilém využití obnovitelné energie a vývoji chytrých sítí v Evropě přičemž společnost Eaton stojí v čele tohoto trendu.“

John Zahurancik, prezident společnosti AES Energy Storage, uvádí: „Řešení Advancion obsahuje zkušenosti získané za desetiletí návrhů a instalací největších síťových systémů skladování energie a více než 30 let poskytování služeb zákazníkům v oblasti energií. Systém Advancion dodává díky osvědčené platformě a architektuře přidanou hodnotu již od prvního dne a bude dlouhodobě plnit potřeby uživatele.“

 

Flexibilita systému Advancion je charakterizována dvěma posledními obchodními nasazeními v Evropě. V Severním Irsku je systém Advancion umístěn uvnitř elektrárny Kilroot v Carrickfergus a disponuje 10 MW propojených úložišť energie. Tato technologie slouží jako akumulátorová alternativa ke službám, které typicky zajišťují elektrárny určené pro období nejvyšší spotřeby, a poskytuje spolehlivý, inteligentní a konkurenceschopný způsob podpory stabilního elektrického systému s nízkými emisemi pro ekonomiku Severního Irska.

Společnost TennetT v Nizozemsku ve Vlissingenu provozuje samostatně stojící pole Advancion o výkonu 10 MW s vyšší stabilitou sítě, a snižuje tak závislost na velkých konvenčních elektrárnách.

Cyrille Brisson ze společnosti Eaton uvádí, že společnost velice těší, že může systém Advancion přidat do svého produktového portfolia. „Díky více než 50letým zkušenostem v oblasti řízení energií a podpory veřejné infrastruktury v Evropě, na Středním východě a v Africe má za sebou společnost Eaton dlouholeté působení v oboru při práci na automatizaci, ochraně a optimalizaci bezpečné a úsporné elektrické sítě se svými zákazníky,“ říká.

 

 

O společnosti Eaton
Elektrotechnický sektor společnosti Eaton je globálním lídrem v distribuci energie a ochraně elektrických obvodů; ochraně pomocí záložních zdrojů; řízení a automatizaci; osvětlení a bezpečnosti; strukturálních řešeních a zařízeních pro elektrické sítě; řešeních pro drsná či nebezpečná prostředí; a inženýrských službách. Díky své sadě globálních řešení je společnost Eaton připravena řešit i ty nejdůležitější výzvy v oblasti řízení elektrické energie.
Eaton je společností zabývající se řízením energie, která svým zákazníkům poskytuje úsporná řešení pomáhající řídit elektrickou, hydraulickou a mechanickou energii efektivněji, bezpečněji a udržitelněji. Obrat společnosti dosáhl v roce 2015 hodnoty 20,9 miliard USD. Má přibližně 96 000 zaměstnanců a prodává své výrobky zákazníkům ve více než 175 zemích světa. Více informací naleznete na stránkách www.eaton.eu.
O AES Energy Storage
Společnost AES je lídrem v oblasti řešení skladování energie se zaměřením se na flexibilitu a spolehlivost napájecích systémů a svým zákazníkům nabízí komplexní alternativu obvyklých zdrojů elektřiny v období špičky. Řešení pro skladování energie Advancion® 4 je dostupné pro veřejnou infrastrukturu, energetický trh a nezávislé výrobce elektrické energie. Společnost AES dodává instalace od konceptů po provoz pomocí osvědčených řešení, která zahrnují prvotřídní baterie a technologie výkonového usměrňování. V roce 2008 uvedla společnost AES první pokročilé řešení bateriového úložiště energie v oblasti komerčních činností a dnes disponuje největšími bateriovými úložišti energie. Společnost AES disponuje celkem 394 MW propojených úložišť energie, což odpovídá 788 MW flexibilních zdrojů. Tyto zdroje jsou v provozu, konstrukci nebo v pozdním stádiu vývoje v sedmi zemích.
Dny teplárenství 700 x 200 px

Napsat komentář