Pasivní rozbočovače snižují pracnost

Datum 10.10.2016

Pasivní rozbočovače firmy Murrelektronik odstraňují změť kabelů v instalacích a minimalizují jejich pracnost.

Ve strojích a zařízeních s vysokým stupněm automatizace je elektroinstalace často velmi složitá. Koncepce zapojení samostatnými vodiči zde naráží na své meze. Zapojení je velmi časově náročné, rychle se stane nepřehledným a hrozí velké nebezpečí chybného zapojení.

Přechod na koncepci s pasivními rozbočovači je snadno realizovatelné řešení, jak provést instalaci levněji a přehledněji. Pasivní rozbočovače výrazně snižují náročnost zapojování. Tam, kde dříve vedlo mnoho jednotlivých vodičů od rozvaděče k senzorům nebo akčním členům, se nyní pokládá pouze jedno vícežilové vedení rozbočovače.

Rozbočovač sám se umísťuje v bezprostřední blízkosti procesu, senzory a akční členy jsou připojeny nejkratšími spojovacími kabely. Práce se tím urychlí, sníží se množství možných zdrojů chyb – a přesto jde o poměrně jednoduše realizovatelné řešení, které mohou instalovat pracovníci na stroji bez potřeby zvláštních školení.

Znatelně se sníží objem jednotlivých vodičů, zmizí obávaná změť kabelů při jednotlivém zapojování a je možné upustit také od objemných skříní dílčích rozvaděčů. Výhodou je pro vedení senzorů a akčních členů vedle krátké délky také fakt, že mohou být snadno připojena nebo – v případě závady – také rychle vyměněna. Paleta rozbočovačů firmy Murrelektronik je velmi široká a umožňuje vhodné instalační řešení pro nejrůznější aplikace.

Podstatné je, že instalace je nejen rychlejší, ale také méně náchylná k chybám. Pro případ výpadku jsou rozbočovače firmy Murrelektronik vybaveny LED kontrolkami u každého jednotlivého zásuvného místa. Pracovník na stroji tak na první pohled pozná, kde je závada. Díky tomu se snižuje doba výpadků a zvyšuje produktivita – to je konkurenční výhoda, která se bude hodit i koncovému uživateli stroje.

 

Pro více informací navštivte www.murrelektronik.cz.

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář