Podpora digitální transformace průmyslu od klíčových hráčů

Datum 14.10.2016

Společnosti ABB a Microsoft Corp. oznámily navázání strategického partnerství, které zákazníkům z odvětví průmyslu pomůže vytvořit novou hodnotu prostřednictvím digitálních řešení. Zákazníci budou moci využívat jedinečnou kombinaci inteligentního cloudu Microsoft Azure, ale také hlubokých znalostí v oboru a rozsáhlé portfolio průmyslových řešení ABB.

Obě strany intenzivně podporují digitální transformaci v zákaznických segmentech, mezi něž patří robotika, námořní doprava a přístavy, elektrická vozidla a energie z obnovitelných zdrojů. Díky volbě cloudu Microsoft Azure jako platformy pro společné připojení budou mít nyní zákazníci ABB přístup k enterprise-grade cloudové infrastruktuře, kterou průběžně podporují investice v hodnotě miliard dolarů.

Společně s ABB poskytujeme zákazníkům z oblasti průmyslu digitální technologie a cloudovou platformu, které umožňují každému člověku, týmu i obchodní jednotce v rámci firmy získávat nové poznatky a podporovat rychlejší rozhodování za účelem růstu a získávání nových příležitostí,“ uvedl Satya Nadella, CEO společnosti Microsoft.

Tato partnerská spolupráce poskytne našim zákazníkům jedinečné výhody v oblasti energetiky, průmyslu, dopravy a infrastruktury a naváže na silné stránky společností Microsoft a ABB,“ uvedl Ulrich Spiesshofer, CEO ABB Group, a dodal: „Stavíme na naší instalované bázi složené z více než 70 milionů připojených zařízení a více než 70 tisíc digitálních řídicích systémů. Dalším krokem je vyvinout jednu z největších průmyslových cloudových platforem na světě.“

Oznámený program ABB Ability propojuje portfolio digitálních řešení a služeb společnosti ABB ve všech zákaznických segmentech a upevňuje vedoucí postavení ABB v energetické a čtvrté průmyslové revoluci. Základem ABB Ability je nová integrovaná cloudová platforma ABB. Podle očekávání vznikne rozsáhlý, otevřený digitální průmyslový ekosystém pro zákazníky, partnery, dodavatele a vývojáře.

ABB a Microsoft společně urychlí vývoj digitálních řešení, která zvýší produktivitu zákazníků prodloužením bezporuchové provozní doby, rychlosti a výnosnosti. Se standardizací své platformy na systému Microsoft Azure cloudové platformě ABB rozšiřuje své vedoucí postavení v rámci energetické a čtvrté průmyslové revoluce. Společnost ABB plně využije výhod služeb Azure, jako jsou Azure IoT Suite a Cortana Intelligence Suite, aby zužitkovala své poznatky získané na všech úrovních od zařízení, přes systém a podnik až po celý cloud.

Společnosti ABB a Microsoft mají za sebou již dlouhou historii úspěšné spolupráce a společně dodaly komplexní transformační řešení v několika odvětvích, mezi něž patří robotika, smart grids, námořní doprava a přístavy a infrastruktura pro nabíjení elektrických vozidel.

 

O společnosti ABB
ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) je technologický průkopník a přední světový dodavatel v oblasti elektrotechnických výrobků, robotiky a pohonů, průmyslové automatizace a energetiky. Celosvětově dodává zákazníkům z oborů energetiky, průmyslu, dopravy a infrastruktury. Přes čtyřicet let píše ABB budoucnost průmyslové digitalizace. S více než 70 miliony instalovaných zařízení, která jsou připojena do více než 70 tisíc řídicích systémů ve všech zákaznických segmentech, je ABB v ideálním postavení využívat výhod energetické a čtvrté průmyslové revoluce. ABB má více než 130 let tradice a působí ve více než 100 zemích světa. Zaměstnává kolem 135 000 zaměstnanců. www.abb.com
O společnosti Microsoft
Microsoft (Nasdaq „MSFT“ @microsoft) je přední společností, která se zabývá platformami a produktivitou pro mobilní a cloudový svět. Jejím posláním je umožnit každému člověku a každé organizaci na světě dosahovat více. Microsoft je obchodní známka skupiny Microsoft.
Dny teplárenství 700 x 200 px

Napsat komentář