ČEZ spouští pro studenty Inovační maraton 2016

Datum 15.10.2016

Druhý ročník inovačního maratonu pro týmy studentů letos opět slibuje napínavé situace, které přináší tvůrčí práce ve spojení s únavou. Úkolem studentů bude během 24 hodin ve spolupráci se stratégy Skupiny ČEZ vymyslet originální a inovativní řešení, která by mohla fungovat i v praxi. Netradiční soutěž proběhne na centrále Skupiny ČEZ od 10. do 11. listopadu. Přihlásit se mohou studenti a čerství absolventi všech českých vysokých škol, na vítěze čeká několikatýdenní placená stáž ve firmách Skupiny ČEZ.

„Nejvíce mě překvapilo, že lze kreativitu opravdu transformovat únavou. Osobně jsem si prvních 6 hodin myslel, že ‚plánované vymýšlení inovací‘ je totální nesmysl a 24 hodin to trvá prostě proto, aby to znělo dobře. Nakonec mi to ale dávalo smysl,“ říká Petr Pávek z loňského vítězného týmu.

„Studenti budou vymýšlet inovace, které v dohledné době mohou fungovat v praxi. Přijdou během toho do úzkého kontaktu s dalšími aktivními studenty a také s odborníky Skupiny ČEZ. Chceme, aby se pro ně projekt stal zajímavou osobní i kariérní zkušeností. Podobné akce navíc u mladých lidí vypadají velice dobře v životopisu a pomohou jim při hledání perspektivního zaměstnání,“ říká Petr Disman, manažer projektů strategie Skupiny ČEZ.

Spolupráce přináší výhody oběma stranám: studenti poznají fungování velké společnosti v praxi a naučí se inovativní techniky, firma na druhé straně ocení neotřelé nápady mladých lidí. Skupina ČEZ chce touto aktivitou nejen inovovat, ale také přitáhnout kvalitní absolventy vysokých škol. Loňský ročník oba cíle naplnil.

Účast na Inovačním maratonu otevírá mladým lidem i cestu ke kariéře ve Skupině ČEZ. To potvrzuje i Tomáš Povejšil, účastník prvního ročníku, který nyní pracuje v úseku zahraničních majetkových účastí Skupiny ČEZ.

„Když jsem šel na inovační maraton, tak jsem rozhodně neplánoval, že budu pracovat v ČEZ. Ten zážitek na mě ale udělal dojem. Bylo vidět, že ČEZ se snaží investovat do zajímavých věcí, dělat něco extra, že investují do studentů. Navíc jsem poznal pár lidí, co v ČEZ pracují – viděl jsem, že jsou normální, že bych s nimi klidně šel na pivo,“ říká Tomáš Povejšil s úsměvem.

Práce v týmech je v průběhu celých 24 hodin prokládána společnými částmi, při kterých všech třicet účastníků společně dostává další instrukce, učí se inovační techniky nebo si užívá různá překvapení připravená zaměstnanci Skupiny ČEZ. Právě kontakty si kromě zajímavé zkušenosti účastníci z prvního ročníku pochvalovali.

  „Je to super zážitek, je to nová zkušenost, na kterou člověk běžně nenarazí. Jsi vytržený z běžné reality, hodí tě do nového prostředí a musíš plavat. Měl jsem z toho prostě velmi intenzivní pocit,“ doplňuje Tomáš Povejšil.

Přihlásit se na ČEZ Inovační maraton 2016 je možné zde.

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář