Bezpečnost pro kompaktní krokové motory

Datum 11.11.2016

Kompaktní pohon ACOPOSmicro s funkcí Safe Torque Off

Kompaktní krokové pohony ACOPOSmicro se od nynějška dodávají s funkcí Safe Torque Off (STO). Tato bezpečnostní funkce se stává postupně součástí standardní výbavy všech zesilovačů ACOPOSmicro.

Pro spolehlivé zastavení a pro zabránění neočekávaného rozběhu integrovala společnost B&R do krokových pohonů ACOPOSmicro bezpečnostní impulzové blokování. Podle vnějšího zapojení lze dosáhnout bezpečnostních klasifikací SIL2 / PLd / kat. 3.

Funkce zastavení kategorie 0

Bezpečné impulzové blokování přeruší přívod energie k pohonu. Protože se již nemůže vytvořit žádný elektrický točivý moment, pohon se zastaví. Tím jsou splněny požadavky pro zabránění nečekaného rozběhu podle normy EN 1037 a také požadavky týkající se funkcí zastavení kategorie 0 podle normy EN 60204-1, stejně jako požadavky vztahující se k bezpečnostní funkci STO podle normy EN 61800-5-2.

 

O společnosti B&R
B&R je soukromá společnost s hlavním sídlem v Rakousku a sítí poboček po celém světě. Jako celosvětový lídr v oblasti průmyslové automatizace kombinuje společnost B&R nejmodernější technologie s pokrokovým engineeringem. Společnost B&R poskytuje zákazníkům v nejrůznějších odvětvích kompletní řešení při automatizaci procesů, v technice pohonů a řízení pohybu, ve vizualizaci a integrované bezpečnostní technice. Řešení pro průmyslovou komunikaci pomocí provozních sběrnic – a to především POWERLINK a otevřený standard openSAFETY – završují portfolio produktů společnosti B&R. Kromě toho je softwarové vývojové prostředí Automation Studio ukazatelem pro engineering orientovaný na budoucnost. Díky svým inovativním řešením stanovuje společnost B&R nové standardy ve světě automatizace, pomáhá usnadňovat procesy a přesahuje očekávání zákazníků.
Další informace naleznete na internetových stránkách www.br-automation.com.
Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář