První ultralevné Sigfox moduly pro IoT

Datum 22.11.2016

Sigfox přední poskytovatel služeb a komunikačních řešení v oblasti Internetu věcí oznámil příchod prvních ultralevných komunikačních modulů. Společně se svými partnery vyvinul moduly, které budou mít na evropském, blízkovýchodním a africkém trhu cenu blízkou 2 USD.

Podle Sigfoxu  je příchod těchto superlevných modulů doslova počátkem revoluce na trhu v aplikaci technologických řešení IoT. Jsou totiž až 20x levnější, než zařízení pracující v pásmu LTE, a 5x levnější, než jakákoli konkurenční technologie. Trh má nyní potenciál růst každoročně o 90 % a odhady hovoří o celkové hodnotě přes 24,5 mld. dolarů v roce 2021.

 

“Na Sigfox se těším a vidím obrovské možnosti téhle technologie a velké množství příležitostí. Je pokročilá, dostatečně propracovaná a s již existujícím zázemím. Nové, levné a dostupné komunikační moduly je přesně to, co pomůže Sigfox pořádně nastartovat a udělat z něj pro některé scénáře technologii první volby.” říká o milníku publicista, vývojář a popularizátor Internetu věcí Martin Malý.

“Hardwarových řešení ve formě čipů a modulů pro síť Sigfox dnes existuje již velké množství. Tyto nové moduly však dále rozšiřují možnosti výběru a umožňují jednodušší implementaci radiové komunikace i do cenově velmi citlivých projektů.” doplňuje HW vývojář, programátor a business development manager společnosti SimpleCell Networks Tomáš Poláček.

 

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář