Jak se vyhnout čištění grilů, aneb Když má kartáč nožičky

Datum 10.12.2016

I když je už grilovací sezóna dávno pryč, je tady skvělý dárek pod stromeček pro vaše přátelé, kteří vás pozvali na gril. Protože pravdou zůstává, že jednu vadu na kráse grilování má, stejně tak jako každý konec večírku. Přátelé se pomalu vytrácejí a pán domu, tedy v našem případě grilu, zůstává osamocen nejen se spoustou nádobí, ale především s napáleným roštem grilu. Což o to, nádobí zvládne robot jménem myčka, ale co s grilem? Zase ho drhnout s mosazným kartáčem, nebo marně přesvědčovat za vysoké úplatky jiného člena domácnosti o tom, že tentokrát to drhnutí je skutečně naposledy? Jó, kdyby se tak jídlo nepřipalovalo, nebo kdyby tak měl kartáč nožičky a sám by gril vydrhnul… Tady je každá babská rada drahá. Ale nezoufejte, inženýři z robotiky nás v tom nenechali. Představte si, že se skutečně zasadili i o sestrojení kartáče, který sice nemá nožičky, ale přesto sám gril vykartáčuje.


Věřte, že se skutečně, nejedná se o hloupý žert. Svět už nikdy nebude stejný, protože se zrodil “chytrý robotický čistič grilů” jménem Grillbot, který zajistí čistý gril pro Vaše zdravé grilování.


Tento úžasný vynález byl původně vyvinut technology ve spojených státech pro rychlé čištění ještě teplého roštu mezi grilováním jednotlivých porcí jídla, aby se odstranily zbytky a napáleniny. Robot totiž vydrží teplotu téměř 100°C, proto pro něj není teplý rošt problémem.

I když robot využívá při svém čištění počítačový algoritmus s inteligentním CPU, který řídí tři nezávislé rotační kartáče z mosazi, samotná obsluha je velmi jednoduchá. V podstatě se jedním tlačítkem určí délka programu a o vše ostatní se automaticky postará Grillbot. Údržba tohoto robota je také velmi jednoduchá. Po dokončení čištění se robot sám vypne a následně můžeme kartáče lehce vycvaknout a nechat je umýt například v myčce na nádobí.

Obecnou nevýhodou chytrých přístrojů, které obsahují zabudovanou baterii je, že v případě nepravidelného využívání hrozí významné zkrácení jejich životnosti. I na tuto skutečnost brali inženýři při vývoji zařízení zřetel. Grillbot obsahuje kvalitní dobíjecí Li-Ion baterii o kapacitě 1400 mAh, s výdrží po nabití minimálně 90 minut. Na konci hlavní grilovací sezóny proto stačí robota nabít a uložit, aniž by došlo k jeho znehodnocení.

Právě proto je tento první robotický čistič grilů nejprodávanějším robotickým příslušenstvím pro grilování v USA. Grillbot získal ocenění ”Innovation Robot 2013” na mezinárodní výstavě hardware v Las Vegas.

Ruku na srdce, přátelé, zbavte se jednou pro vždy zbytečného stresu z čištění grilu a dopřejte si už jen dokonalou pohodu při grilování. Na špinavou práci s čištěním grilu použijte “chytrý robotický čistič grilů”, který se jmenuje Grillbot.

Dny teplárenství 700 x 200 px

Napsat komentář