Sporák GoSun upeče jídlo jen s energií ze slunce

Datum 14.01.2016

Oheň je pro pravěkého muže. Pro moderního muže používající k přípravě masa nebo zeleniny udržitelnou a obnovitelnou solární energii je zde sporák GoSun. Společnost byla vybrána na veletrhu CES jako kandidát v soutěži Hardware Battlefield 2016, kde soutěží s dalšími 14 start-upy o 50.000 dolarů.

Sporák je chytrý. Používá unikátní design, který směruje sluneční světlo směrem k válci, který jak firma uvádí, může zahřát na 290 °C u některých modelů během 10 až 20 minut. Jídlo se vaří uvnitř solární vakuové trubice, která absorbuje více než 80% slunečního světla odraženého na trubici. Konstrukce zachycuje světlo ze širokého rozsahu úhlů, což GoSunu umožní péct i v době, když je slunce nad obzorem.

Společnost prodává několik modelů. Již dostupný model GoSun Sport stojí 279 dolarů. Model GoSun Grill je poslední novinkou společností a v Americe se prodává za 599 dolarů. Jedná se o daleko větší model než Sport a může ugrilovat dokonce celé kuře. Poslední novinkou je model za 749 dolarů, který je vybaven USB nabíječkou, která může nabíjet vaši elektroniku i v době, kdy připravujete vaše oblíbené jídlo.

Výstava Volty 700 x 200 px

Komentáře k článku (1)

Napsat komentář