Tesla Model 3 se představí už příští měsíc

Datum 03.02.2016

Nejnovější zprávy týkající se nového ´trojkového´ modelu automobilu Tesla naznačují, že tento dlouho očekávaný vůz se může objevit na autosalonu v Ženevě, který se koná od 3. března do 13. března tohoto roku. Každoroční mezinárodní automobilová výstava se bude konat v Ženevě, a bude se těšit účasti mnoha velkých automobilek, včetně očekávaného debutu Tesly Modelu 3.

 

Tesla Model 3 – velký hráč střední třídy

Tento elektrický vůz dosahující dojezdu přes 300 kilometrů je také cenově příznivější variantou ke stávajícímu Modelu S. Je velká šance, že Tesla bude určitě mít zastoupení v Ženevě, což je pro společnost odklon od předchozích let. Tesla se obvykle neúčastní velkých autosalonů, a tedy skutečnost, že to bude mít svou prezentaci ve Švýcarsku, je pozitivním signálem pro fanoušky elektrických vozidel.

Nicméně, historicky se vždy Tesla rozhodla předvést své nové elektrické automobily ve své továrně ve Fremontu v Kalifornii. To je místo, kde oba modely, jak S, tak později také model X, poprvé odhalila. Kromě toho zde odhalila také bateriový systém Powerwall určenou jako ´zasobárnu´ elektrické energie vyrobenou z fotovoltaických panelů. Někteří analytici se nicméně domnívají, že zprávy o odhalení modelu 3 v Ženevě je ve skutečnosti falešná stopa, a že je pravděpodobnější, že bude následovat stejný způsob oficiálního odhalení jako u předchozích verzí této značky.

Model 3 bude cenově dostupný sedan, který je zvláště pozoruhodný pro svůj impozantní výkon a dojezd. Tesla chce takto zaútočit na trh vozidel střední třídy, kde za svůj model 3 v základní výbavě požaduje pro americký trh cenu 35 tisíc dolarů a pro britský 30 tisíc liber – a za tuto cenu má tento vůz velký potenciál vyjít jako vítěz elektrických automobilů střední třídy.

Není pochyb o tom, že model 3 bude vyráběn ve velkých objemech, vzhledem k tomu, že Tesla je přesvědčena, že vozidlo má potenciál přilákat více zákazníků, kteří doposud využívali benzínem poháněné vozidla. Je však třeba poznamenat, že hlavním předpokladem pro mnoho spotřebitelů není šetrnost k životnímu prostředí, ale spíše pohodlí, spolehlivost a výkonnost. Ačkoli Tesla dosáhla hodně v relativně krátké době jejího fungování, musí ještě dostat elektrická vozidla jako jasnou volbu pro mainstream.

Tesla také již dříve uvedla, že Model 3 bude být zkonstruován z oceli místo hliníku jak je tomu u jeho většího bratra – Modelu S. To by mělo pomoci udržet výrobní náklady vozidla na co nejnižší úrovni, vzhledem k tomu, že ocel je obvykle levnější a jednodušeji zpracovatelná než hliník. Dalším pozitivním znamením pro menší vůz od Tesly je, že v současné době je, navzdory nízké ceně ropy, velmi silná poptávka po cenově dostupném menším automobilu na elektrický pohon. A proto se Model 3 zdá být ideálním vozem pro širší masy automobilistů.

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář