Prémiové napájení s preventivní diagnostikou – Emparro 3~ 

Datum 10.02.2016

S třífázově napájenými spínanými zdroji Emparro 3~ od společnosti Murrelektronik lze vytvořit napájecí systémy na míru vašim požadavkům. Jde o pozoruhodně spolehlivé přístroje s mimořádnou účinností. Nejnovějším přírůstkem do skupiny zdrojů Emparo 3~ je model se jmenovitým výstupním proudem 40 A a také s vestavěnou funkcí preventivní diagnostiky. 

Funkce preventivní diagnostiky upozorní uživatele, že nastala doba, kdy je třeba zdroj vyměnit za nový. Výstraha je vydána přesně v ten správný okamžik: nikoliv příliš brzy, což skýtá dostatečně dlouhou dobu provozního života přístroje, ani příliš pozdě, takže se předejde případnému zdlouhavému vyhledávání a nákladným důsledkům závad. Při vydání výstrahy není nutná žádná bezprostřední akce. Přístroj lze v klidu vyměnit při nadcházející odstávce stroje naplánované za účelem pravidelné údržby. Pozornost je tedy spíše než na reakci zaměřena na akci.

Sledování několika parametrů vede k hodnověrnému výsledku 

Funkce preventivní diagnostiky je založena na tom, že přístroj sleduje několik různých parametrů, jako např. svou vnitřní teplotu, provozní zatížení, počet spuštění a celkovou dobu, po kterou je provozován. Nastane-li doba optimální k výměně zdroje Emparro 3~ 40 A, je tato skutečnost dána na vědomí řídicímu systému prostřednictvím snadno přístupného signálního kontaktu.

Zdroje Emparro 3~ v kostce 

Napájecí zdroje Emparro 3~ pro rozvody 24 V DC jsou dodávány v provedeních se jmenovitým výstupním proudem 5, 10, 20 a nyní také 40 A. Vestavěná rezerva výkonu umožňuje zdrojům Emparro 3~ pracovat do teploty okolního prostředí s 20% přetížením – z např. 40 A je tímto 48 A. Tuto rezervu výkonu lze použít např. k rozšíření elektrické zátěže. Zdroje řady Emparro 3~ jsou velmi kompaktní a nabízejí funkce krátkodobého zvýšení výkonu (PowerBoost, HyperBoost), umožňující i s kompaktním zdrojem spouštět velké zátěže. Dodávají se s pružinovými připojovacími svorkami, takže se snadno zapojují.

Nejnovější přístroj Emparro 3~ je jediný 40A napájecí zdroj na trhu opatřený těmito svorkami nevyžadujícími údržbu.

Pro více informací navštivte www.murrelektronik.cz


„Funkce preventivní diagnostiky je unikátní a je úplnou novinkou. Zdroj Emparro 3~ 40 A je díky ní také důležitým pomocníkem při plánování údržby a snaze o minimalizaci prostojů.“
Manuel Senk, produktový manažer
Dny teplárenství 700 x 200 px

Napsat komentář