Rozváděčová technika Schrack

Datum 24.02.2016

Skupina Schrack Technik je špičkovým odborníkem v oblasti klíčových technologií. Specializuje se na produkty a řešení v oblasti energetických a datových sítí a rozvodů. Koncern, jehož sídlo je v Rakousku, má silnou síť dceřiných společností na trzích ve střední Evropě. Portfolio produktů zahrnuje několik klíčových pilířů: Energie, průmysl, budovy, zařízení, data, kabely, svítidla a fotovoltaické aplikace. Firma nabízí široký sortiment produktů pro průmysl, budovy, dále pak se zaměřujeme na skříňové rozvaděče, relé, jističe, ale také na nouzové osvětlení a datové produkty.  Společnost Schrack Technik je tedy jednou z mála firem, která svým portfoliem pokrývá celou škálu produktů v oboru elektroinstalace a datové techniky. Ve strategicky důležitých tržních oblastech jako jsou např. spínací přístroje, jističe a proudové chrániče, datové technologie, nouzové osvětlení a relé, má společnost Schrack Technik vedoucí postavení na trhu. Svoji kvalitu produktů dokazuje  i v úsporných řešeních.

Jedním z klíčových komponent v sortimentu Schrack Technik patří rozváděčová technika. Ať už se jedná o skříně, skříně pro rozváděče, datové racky nebo nejrůznější typy boxů zpravidla postavených na zákaznických provedeních. Různé materiálové a konstrukční provedení výrobků umožňuje nasazení rozváděčové techniky do všech odvětví průmyslu a domovních instalací. Klíčové řešení – oceloplechová skříně – odpovídají novým normám a standardům i podle právě aktualizovaných norem ČSN a EN. Typickým představitelem tohoto řešení jsou skříně pro rozváděče RAK. Základní konstrukci skříní pro řadové rozvaděčové skříně RAK tvoří svařovaný, samonosný rám vyrobený z „U“ profilu z materiálu tloušťky 2,5 mm, který je opatřen perforací po celém obvodu skeletu. Ve stropě je odnímatelná příruba pro průchod kabelů, která se upevňuje pomocí samořezných šroubů (součást dodávky rozvaděče). Pro dosažení stupně krytí IP 55 je nutno opatřit přírubu těsněním, které je též součástí dodávky. Ve dnu rozvaděče je otvor pro přívody nebo vývody kabelů spodní stranou rozvaděče, které mohou být osazeny posuvnými plechy (štěrbinovou přírubou) nebo zakryty pevným plechem. Všechny odnímatelné nebo pohyblivé díly jsou opatřeny těsněním pro dosažení stupně krytí IP 55.

Sloupky skříní slouží jako nosný prvek pro odnímatelná záda, dále jako nosný prvek pro dveře, boční zákryty nebo pro vzájemné spojování skříní mezi sebou sadou pro spoje-ní. V bocích skříně jsou namontovány 2 kusy příček „L“ na které je možno montovat další příslušenství. Pro montáž těžších prvků do skříně slouží příčky typu „U“ nebo „C“.

Dveře skříní pro rozvaděče jsou vyrobeny z ocelového plechu tloušťky 2 mm a jsou standardně montovány s panty na levé straně. Je možné je jednoduše namontovat jako pravé. Zevnitř jsou opatřeny perforovanou výztuhou s roztečí otvorů po 25 mm. Jsou zavěšeny na 4 pantech a zavírají se pomocí čtyřbodového rozvorového zámku s výklopnou klikou pro polocylindrické vložky. Na přání je možno místo standardních plných dveří dodat i dveře se sklem – dle specifikace odběratele. Rozvaděč je možno postavit na podstavec nebo i bez podstavce, neboť světlá výška dveří je 20 mm nad zemí. Pro manipulaci s rozvaděčem je možno do stropu rozvaděče namontovat až 4 kusy závěsných ok. Základním montážním prvkem je montážní deska vyrobená z pozinkovaného ohýbaného plechu tloušťky 2 mm. Do skříně se montáž provádí pomocí spodních a horních držáků, do kterých se vloží pérové matice, a tyto držáky se upevní ve skříni pomocí montážního materiálu, který je součástí příbalu. Osazená montážní deska se k držákům přichytí pomocí šroubů s válcovou hlavou a vnitřním „Imbusem“. Přístroje je možno do skříně montovat nejen na montážní desku, ale i pomocí dvou typů vnitřních vestaveb – M 2000 nebo typu „S“. Pro montáž 19“ zařízení je možno použít výklopné 19“ rámy, nebo pevné rámy, tvořené držáky Sonap a modulárními nosníky. Jako další montážní úroveň je možno použít vnitřní dveře. Skříně pro řadové rozvaděče RAK jsou vyráběny ve výškách od 1400 do 2200 mm, šířky od 400 do 1200 mm, a v hloubkách od 250 do 1000 mm. V katalogu jsou uvedeny standardně dodávané rozměrové řady, které jsou skladem. Ostatní rozměry jsou vyráběny na zakázku. Skříně pro rozvaděče typu RAK je možno montovat jako samostatně stojící nebo jako řadové. Mohou stát volně v prostoru či být přistaveny ke stěně. Pokud by byly montovány na konstrukcích je potřeba počítat nejen s hmotností náplně, ale i s hmotností skříně a namontovaného příslušenství.

Skříně pro rozvaděče typu RAK mají stupeň krytí, dle české normy ČSN EN 60529, IP 55. Česká norma odpovídá evropským specifikacím (IP code) EN 60529/IEC529.

Součástí nabídky je též široká škála nejrůznějšího příslušenství.

Schrack Technik

www.schrack.cz

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář