Hyperloop – transport (blízké) budoucnosti

Datum 13.03.2016

Fungující testovací dráha Hyperloopu bude otevřena americké veřejnosti již v roce 2018. Na Slovensku bude Hyperloop možná o pár let později spojovat Bratislavu s Vídni.

Futuristická vize vysokorychlostní masové přepravy nabírá v této chvíli jasnější obrysy, vzhledem k tomu, že tento projekt již dostal povolení k výstavbě testovací dráhy v Quay Valley v Kalifornii. Když už je toto povolení vydáno, Hyperloop Transportation Technologies začne stavět testovací trať o délce přesahující 8 kilometrů podél dálnice I-5, aby lidé cestující z práce domů mohli na vlastní oči vidět tuto inovativní technologii zblízka.

Pro ty, kteří o Hyperloopu nikdy neslyšeli, se jedná o vysokorychlostní přepravní systém, původně navržený Elonem Muskem – šéfem Tesla Motors a SpaceX, kde se kapsule s pasažéry nebo s nákladem pohybuje v široké trubici po celé délce trasy, těsně podzvukovou rychlostí.

V publikované tiskové zprávě HTT říká, že hodlá začít na místě přípravu zkušební trati už v příštích několika týdnech před zahájením stavby v druhé polovině tohoto roku. Společnost také provádí geotechnický průzkum místa, aby určila nejlepší místa k instalaci pylonů pro trať. Jedná se o základní strukturu, která budou držet trubici Hyperloopu.

“Po dvou a půl letech výzkumu a vývoje náš tým dosáhl dalšího významného milníku. Bude to první na světě fungující přepravní systém Hyperloopu,” řekl ředitel Dirk Ahlborn. “Každý, kdo cestuje po kalifornské dálnici I-5, bude v roce 2016 mít možnost vidět naše stavební aktivity přímo z dálnice.”

Jakmile HTT dokončí svůj geotechnický průzkum, plánuje využití dronů ke komplexnímu zmapování místa. Při správném zmapování, pak bude jednodušší vybrat tu nejlepší trasu Hyperloopu a umístění jejich stanic. Plné spuštění tohoto úseku pro veřejnost má společnost naplánováné na rok 2018.

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář