Systém mobilního osvětlení SGL pro travnaté hrací plochy

Datum 21.03.2016

Holandská společnost SGL – Stadium Grow Lighting nabízí kompletní systém managementu fotbalových hřišť s cílem dosažení růstu a vývoje trávníku za všech možných podmínek i za herního provozu. Tímto systémem lze nastavit herní harmono­gram se zvýšenou zátěží při zachování a podpoře vlastností přírodního trávníku, které jsou potřebné pro vytvoření kvalitního sportovního povrchu. K naplnění tohoto cíle nabízí celou řadu produktů pro systém mobilního osvětlení trávníku a propracovanou agronomickou podporu a poradenství s využitím moderní komunikace. Koncept SGL byl již zaveden na mnoha významných světových fotbalových stadionech.

Mobilní osvětlovací jednotky

SGL nabízí široký výběr speciálních osvětlovacích jednotek vyvinutých jejich konstruktéry tak, aby účinně a cíleně dodávaly vysokou intenzitu světla na travnatý povrch jako doplňkový zdroj světla pro růst a regeneraci rostlin. Mobilní jednotky byly unikátně sestrojeny jako pojízdné rampy tak, aby s nimi mohli groundsmeni snadno manipulovat i při každodenní činnosti. Jednotky jsou vyrobeny z kvalitních komponentů a dle nejvyšších bezpečnostních standardů.

Služba SGL ASSIST

Doplňkové osvětlení trávníku je jen jeden z faktorů důležitých pro růst a regeneraci trávníku a vznik kvalitního herního povrchu, proto SGL nabízí také službu SGL ASSIST, která zahrnuje vlastní agronomickou podporu. Z kontrolní místnosti SGL nebo při připojení z domu sledují firemní specialisté růstové faktory trávníku a monitorují celkový stav hřiště. Na základě získaných údajů pak poskytují přímo groundsmenům poradenství při ošetřování hřiště.

SGL analyzér

Pro komplexní poradenství pro údržbu hřiště i pro efektivní používání mobilních osvětlovacích jednotek je nutné mít přehled o podmínkách trávníku na hrací ploše. Pro získávání detailních i souhrnných údajů o počasí a růstových podmínkách slouží SGL analyzér, malá přenosná stanice pro sběr informací o počasí, o půdních a světelných podmínkách hřiště. Tato cenná data jsou analyzována, vyhodnocována a zobrazena na webových stránkách firmy SGL a mohou groundsmenům pomoci při rozhodování o postupech při ošetřování trávníku a managementu hřiště.

SGL webový portál

Portál SGL je online nástroj pro nepřetržité sledování podmínek trávníku a monitorování stavu hřiště, vytvořený speciálně pro groundsmeny a technické pracovníky na stadionech. Díky údajům z analyzéru, pomocí důležitých informací od groundsmenů a s využitím lokální předpovědi počasí je k dispozici ve formě grafů jasný a úplný přehled o růstových podmínkách na hřišti. Všechny tyto potřebné informace umožňují odborně vyhodnotit situaci a přijmout správná rozhodnutí pro ošetřování trávníku a údržbu hřiště s cílem dosažení nejlepší možné kvality hřiště s co možná nejnižšími náklady na provoz.

Výhody SGL konceptu

Aplikací SGL systému na hřiště jako celého konceptu získá klub mnoho výhod, především kvalitní povrch bezpečný pro hráče a to i za zhoršených podmínek. Pomocí osvětlovacích jednotek bude možné prodloužit vegetační období trávníku a udržet herní zátěž, případně doplnit další akce, které zvýší příjmy klubu. Groundsmenům přináší SGL koncept s technickou podporou a servisem možnost stálého i vzdáleného vyhodnocování růstových podmínek trávníku a získání odborného poradenství při ošetřování trávníku.

Inovace osvětlovacích jednotek

Firma SGL neustále své výrobky zdokonaluje a hledá nové cesty, jak zajistit jejich kvalitu a současně i snižovat provozní náklady. Proto neustále provádí výzkum a vývoj nových produktů. Příkladem je nová osvětlovací jednotka LU440 z hliníku, která je velmi lehká a má krátký poloměr otáčení. Je určena pro osvětlování velkých hracích ploch. V současnosti je instalována na stadionu Emirates, což je domácí stadion Arsenal FC, kde velmi úspěšně prochází zkouškami přímo na hřišti. Další novinkou s velkým stupněm inovace je osvětlovací jednotka se zakrytím IQ55, jenž je vyvinuta a navržena pro osvětlování a současně pro vytváření vhodného kontrolovaného umělého klimatu k dosažení nejlepších podmínek pro růst trávy. Tato jednotka se nyní testuje na více stadionech, včetně Allianz Areny, domácího stadionu Bayernu Mnichov a první výsledky vypadají velmi slibně.

Výběr z referencí firmy SGL

  • Národní stadion Bukurešť
  • KP Legia Warszawa S.S.A.
  • Arsenal FC
  • Manchester United FC
  • Real Madrid C.F.
  • FC Barcelona
Dny teplárenství 700 x 200 px

Napsat komentář