Chytré sítě a chytrá domácnost se společností Panasonic

Datum 31.03.2016

Používání energií chytrým způsobem je stále více a více zajímavé. To je i důvodem, proč společnost Panasonic stále rozšiřuje své produktové portfolio o komponenty pro chytré sítě (smart grid) a chytré domácí aplikace (smart home applications).

Na 195 zemí přijalo napoprvé závaznou klimatickou dohodu v Paříži. Vlády budou vyžadovat přísnější předpisy a normy s cílem omezit globální oteplování vedoucí ke snížení emisí CO2, a pro optimalizaci spotřeby energie. To má vliv na trh automatizace budov a související technologie. Inteligentní energeticky úsporné systémy jsou stále více populární. Protože mohou být vyráběny efektivněji a levněji, vzbuzují stále větší zájem spotřebitelů. Používané kabelové systémy i bezdrátové systémy se spolu slučují s cílem dosažení 100% propojitelnosti.

Celková velikost trhu automatizace budov by měla v roce 2020 dosáhnout objemu 55 miliard dolarů, když v roce 2013 jeho hodnota činila přibližně 30 miliard dolarů. Nové městské koncepty jako je udržitelné chytré město Fujisawa (Fujisawa SST – Sustainable Smart Town) mohou v budoucnu změnit naše životy a prostředí, ve kterém žijeme. Zde se používá celá škála řešení společnosti Panasonic od energetických komponent až po pokročilé automatizační systémy.

Panasonic Electric Works nabízí široké a neustále se rozšiřující portfolio prvků pro chytrou domácnost a aplikací pro chytré sítě. Všechny komponenty se vyznačují ideální kompatibilitou a šíře nabídky konektorů, PIR senzorů, přepínačů, PhotoMos a elektromechanických relé vyhovuje téměř každé aplikaci.

Panasonic Electric Works je odborníkem ve vývoji součástek příští generace, jako je relé EP pro spínání stejnosměrných zátěží až do proudů 300 A=. Dalším příkladem budiž polovodičové relé AQV258HA pro aplikace do 1500 V=, které může být použito v systémech bateriového řízení (Battery Management Systems, BMS) pro hlídání oddělení mezi vysokým a nízkým napětím a zemí. Tyto produkty umožňují našim zákazníkům vytvářet chytrá řešení pro chytré sítě (smart grid) na té nejvyšší úrovni.

Na druhou stranu trh automatizace budov neustále roste. Chytré domy jsou stále více a více populární, především díky trendu internetu věcí (IoT, Internet of Thinks). Chytré věci jsou navrhovány za účelem neustálého zvyšování uživatelského komfortu. I proto shromažďují údaje, vytvářejí inteligentní analýzy, ovládají pohonná či jiná zařízení a musejí hlásit informace o svém stavu zpět k uživateli. Panasonic Electric Works nabízí velké množství komponent, např. konektory pro flexibilní propojování desek plošných spojů (FPC). Jedná se především o zařízení s integrovaným displejem, jako jsou třeba chytré termostaty. Relé řady DW/DE se používají jako blokovací výkonová relé v systémech KNX pro řízení pohonů, ovládání žaluzií, k elektronickým předřadníkům nebo pro spínání LED. Elektronické předřadníky nebo ovladače LED jsou ovládány pomocí malých a nenápadných senzorů PaPIR (Passive Infrared Sensors, pasivních infračervených čidel) s tenkou čočkou a vestavěným zesilovačem, tedy technologií, optimalizovanou pro snímání sebemenších pohybů. Rodina EKMB PIR – s ve světě nejnižším odběrem proudu 1 μA – může být dokonale integrována do výrobků poháněných bateriemi. Solární články Amorton, například model AM-30, se zase perfektně hodí do bezbateriových produktů, jako jsou třeba detektory pohybu. Kromě toho Panasonic Electric Works nabízí největší škálu signálních a PhotoMOS relé, která se používají především pro spínání alarmů a zvukových signálů v bezpečnostních aplikacích.

Naše projekty jsou podporovány technickým týmem s cílem najít vždy ten správný produkt pro vaši aplikaci!

 

http://www.panasonic-electric-works.cz

Dny teplárenství 700 x 200 px

Napsat komentář