Jednožilové vodiče pro průmyslové rozvaděče i těžební plošiny

Datum 18.04.2016

Rozvaděčová technika tvoří pomyslné srdce mnoha strojů a zařízení. Z pohledu kabeláže jsou rozvaděče a interní kabeláž synonymem pro jednožilové vodiče. O zkušenosti s jejich používáním se může podělit i jeden z významných výrobců rozvaděčů, společnost Elektro Kroměříž a.s. Ta je ryze českým výrobcem NN rozvaděčů (do 6300 A).

Ve svých výrobcích, které jsou určené pro široké spektrum průmyslových oborů, zejména pro energetiku, stavebnictví, chemický a automobilový průmysl, používá společnost  Elektro Kroměříž a.s. po mnoho let jednožilové vodiče H05V-K / H07V-K od skupiny Lapp. Nejčastěji v průřezech 0,5–10 mm2, v menší míře také vodiče s většími průřezy.  Sortiment vodičů Lapp dovoluje vybírat až z 29 barevných odstínů v průřezech od 0,5 až do 240 mm2. Velký důraz je kladen na jednoznačné rozlišení barev, především u odstínů modré a na barevnou stálost dlouhodobě dodávaných typů vodičů.

Do zvláště náročných prostředí jsou určené seizmicky odolné rozvaděče, rozvaděče v nevýbušném provedení a kontejnerové rozvodny. V mnoha těchto projektech je požadavek na bezhalogenovost kabelů a vodičů. Tuto podmínku splňují vodiče s označením H05Z-K/H07Z-K. Dalšími vlastnostmi, které tyto vodiče mají, je pouze nepatrné tvoření kouře a nízká hustota kouřových plynů v případě požáru. Mezi úspěšně zrealizované projekty, kde jsou tyto vodiče použity, patří rozvodna stejnosměrných rozvaděčů v jaderné elektrárně Dukovany a velín s rozvodnou pro těžební plošiny v Ázerbájdžánu v Kaspickém moři.

Dobrá dostupnost kabelů, vodičů a příslušenství je zajištěna dodávkami z logistického centra v Otrokovicích. Díky mnohaletým zkušenostem s dodávkami kabelů a vodičů do nejrůznějších sekcí průmyslu, vlastnímu vývoji, konstrukci a výrobě dokáže skupina Lapp nabídnout vysoce kvalitní produkty s odpovídajícími vlastnostmi podle požadavků zákazníka.

Pro snadný výběr kabelů a příslušenství Lapp využijte některý z online nástrojů:

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář