Servosystém pro náročné aplikace zvyšuje produktivitu a flexibilitu

Datum 25.04.2016

  • Nový převodový servomotor Simotics S-1FG1 s precizním odstupňováním převodů.
  • Měnič Sinamics S120 s celou řadou technologických funkcí a modifikovanými motorovými moduly.
  • Optimální interakce komponent zjednoduší manipulaci s celým pohonným systémem a jeho spuštění.

Společnost Siemens rozšířila svoji rozsáhlou nabídku pohonů pro SERVO aplikace o převodový servomotor Simotics S-1FG1, který je optimálně seřízen pro provoz s měniči Sinamics S120.

Kompletní integrace celého systému v rámci koncepce Plně integrované automatizace (Totally Integrated Automation – TIA) zjednodušuje jeho konfiguraci a uvedení do provozu.

Prefabrikované signální a elektrické kabely Motion Connect představují snadný a spolehlivý způsob propojení jednotlivých komponent. Ty obsahují elektronické štítky s uvedením výkonu a motory jsou k nim připojeny pomocí rozhraní Drive-Cliq, což umožňuje rychlé zprovoznění systému. Tento systém servopohonů společnosti Siemens je vhodný pro celou řadu aplikací, např. pro tiskařské a balicí stroje, stroje pro skladování a vyhledávání zboží, dopravníkové systémy nebo dávkovací čerpadla.

Mezi přednosti kompaktního převodového servomotoru Simotics S-1FG1 patří jeho vysoká účinnost a nízké torzní vibrace pro dosažení přesných a dynamických sekvencí pohybu.

Motor Simotics S-1FG1 je k dispozici v těchto provedeních: s ozubenou převodovkou se šikmým ozubením, s paralelním hřídelem, kuželovým soukolím a spirálovým šnekovým soukolím – a až s 25 převody, podle druhu a rozměru soukolí. Spirálové ozubení zajišťuje velice tichý provoz kol převodovky a snižuje celkovou hlučnost. Malý průměr přípojného pastorku zasouvaného do hřídele motoru zajišťuje vysoký převodový poměr prvého převodového stupně, což znamená, že v některých případech lze místo třístupňové převodovky použít pouze převodovku dvoustupňovou.

Vzhledem k integrovaným funkcím a rozšiřitelnému počtu os je měničový systém Sinamics S120 vhodný pro nespočet aplikací pro řízení pohybu (Motion Control).

Vysoce výkonné jednoosé a koordinované víceosé pohony s vektorovým nebo servo řízením umožňují realizaci individuálních řešení, která zvyšují produktivitu a flexibilitu.

Měnič je k dispozici ve čtyřech různých provedeních: „blocksize“, „booksize“, jako vestavná nebo skříňová jednotka. Napájecí jednotky nebo motorové moduly ve formátu „booksize“ byly inovovány na proudovém rozsahu od 3 do 30 A. Napájecí jednotky tak nabízí třikrát vyšší schopnost přetížení a možnost integrace připojovacího systému motoru do motorového modulu, což šetří prostor v ovládací skříni, a to na výšku i na šířku.

Nový způsob připojení umožňuje rychlou, snadnou a spolehlivou montáž a elektroinstalaci. Zvýšenou odolnost systému zajistí rovněž optimalizovaná konstrukce ochranného krytu a vylepšené tepelné oddělení výkonových polovodičů od elektroniky.

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář