Siemens významně rozšířil funkce napájecího systému Sitop

Datum 28.04.2016

Společnost Siemens významně rozšířila napájecí systém Sitop PSU8600 o další základní jednotky, vyrovnávací moduly a nové funkce.

Nové vyrovnávací moduly se zatěžovacím proudem 40 A mohou v případě výpadku zajistit napájení až po dobu 20 sekund. Pokud se připojí čtvrtý rozšiřující modul (CNX8600), nabídne napájecí zdroj až 20 výstupů. Výstupy v základních jednotkách i rozšiřující moduly lze nastavit v rozmezí napětí od 5 do 28 V. Pro speciální napětí tak uživatelé nepotřebují žádné další externí zdroje napájení. Čtyřicetiampérové základní jednotky jsou nyní k dostání i s jediným výstupem. Siemens rovněž nabízí dvě kompaktní základní jednotky o 20 A. První verze je široká 80 mm a obsahuje jediný výstup, druhá měří na šířku 100 mm a nabízí čtyři výstupy, každý po 5 A. Pomocí spínače si uživatelé mohou jednoduše spustit integrovaný webový server a odečítat údaje o napájení prostřednictvím mobilních zařízení, jako jsou chytré telefony, což zrychluje spuštění celého zařízení.

  • Vyrovnávací moduly pro větší ochranu proti výpadkům napájení.

  • Připojení k dalšímu rozšiřujícímu modulu zvýší počet výstupů na dvacet.

  • Rychlejší spuštění a odstraňování poruch.

Díky dvěma novým vyrovnávacím modulům BUF8600 postaveným na velkokapacitních dvouvrstvých kondenzátorech UltraCap systém dokáže mnohem déle překlenout případné výpadky proudu.

V případě zátěžového proudu 24 V a 40 A a 60 mm vyrovnávacího modulu to jsou 4 sekundy, zatímco pro provedení 125 mm to může být až 10 sekund. Při menších zátěžových proudech se tato doba logicky prodlužuje. Do propojeného systému lze připojit až dva vyrovnávací moduly, i jejich kombinaci. V případě 10 A je tak možné zálohovat proud až po dobu 80 sekund, což obvykle postačí k bezpečnému vypnutí počítače.

Integrovaný webový server si uživatelé mohou jednoduše zapínat a vypínat pomocí DIP spínače na základní jednotce namísto vstupu do prostředí TIA Portal. Mohou odečítat provozní a diagnostické údaje i bez programovacího zařízení, pouze prostřednictvím mobilních přístrojů, např. tabletů, chytrých telefonů nebo notebooků. Zrychluje se tak doba spuštění zařízení a řešení poruch.

Systém Sitop PSU8600 byl poprvé představen v roce 2014 a jedná se o vůbec první spínaný napájecí zdroj, který je možné zcela začlenit do prostředí Totally Integrated Automation (TIA), což zjednodušuje konfiguraci a provoz v prostředích TIA Portal a Step 7. Vestavěné rozhraní sběrnice Profinet nabízí komplexní provozní a diagnostické informace, které lze přímo vyhodnocovat pomocí systému Simatic S7 a vizualizovat v prostředí WinCC. Standardní funkční bloky prostředí Step 7 pro regulátory Simatic a stínítka WinCC jsou k dispozici ke stažení zdarma pro rychlou integraci do uživatelských programů.

Systém Sitop PSU8600 je vhodný zejména pro průmyslová odvětví s vysokými nároky na spolehlivost a integraci, jako je automobilový průmysl, potravinářský a farmaceutický průmysl, nebo výstavba závodů a výstavba speciálních strojů.

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář