Siemens a Valeo spojily síly při vývoji pohonných jednotek pro elektromobily

Datum 04.05.2016

Společnosti Siemens a Valeo podepsaly smlouvu o vytvoření společného podniku na výrobu vysokonapěťových pohonných jednotek. Vzniká tak největší výrobce inovativních a cenově dostupných komponentů a systémů pro všechny typy elektromobilů, včetně hybridů, plug-in hybridů a čistých elektromobilů.

Podle uvedené smlouvy budou Siemens a Valeo ve společném podniku držet 50% podíl a budou se společně podílet na řízení podniku. Očekává se, že trh s komponenty pro elektromobily poroste do roku 2020 každoročně o více než 20 %.

„Jsme potěšeni, že můžeme se společností Siemens spolupracovat na vývoji elektrických pohonných systémů,“ uvedl Jacques Aschenbroich, předseda představenstva a generální ředitel společnosti Valeo. „Siemens je lídr v oblasti výkonové elektroniky a elektrických motorů a společnost Valeo bude moci využít jeho odborných znalostí a udržet si svůj technologický náskok tím, že nabídne komplexní sestavu technologií, od mikro-hybridních po čistě elektrické. Tento společný podnik rovněž dokresluje schopnost evropských firem budovat průmyslová partnerství a uvádět na světové trhy průlomové technologie.“

Klaus Helmrich, člen představenstva společnosti Siemens AG, k tomu uvedl: „Společný podnik společností Valeo a Siemens je dalším příkladem budování skutečně evropsky založené společnosti. Kombinací zkušeností společnosti Siemens v oblasti elektromotorů a invertorů a odborných znalostí a zákaznické základny společnosti Valeo získají obě společnosti pevný základ na rostoucím trhu elektromobilů.“

Společnost Valeo do společného podniku přináší svoji divizi vysokonapěťové výkonové elektroniky, včetně 200 pracovníků, z nichž 90 pracuje ve Francii. Tato divize je součástí skupiny Powertrain Systems Business Group (PTS). Společnost Siemens pak přivádí divizi E-Car Powertrain Systems Business Unit, která zaměstnává přibližně 500 pracovníků, z nichž 370 pracuje v Německu a 130 v Číně.

  • Vznik společného podniku, v němž mají obě společnosti 50% podíl 

  • Podnik bude silným hráčem na rychle se rozvíjejícím trhu elektromobilů

  • Snahou je nabídnout inovativní a cenově dostupné vysokonapěťové komponenty a systémy pro světové trhy s elektromobily

Podnik bude odpovídat za vývoj, prodej a výrobu vysokonapěťových elektrických motorů a výkonové elektroniky nad 60 V, s využitím v osobních a lehkých užitkových elektromobilech. Zároveň nabídne široký sortiment výrobků, od hybridních hnacích modulů a řešení, včetně elektromotorů, prodlužovačů dojezdu, stejnosměrných měničů napětí, invertorů a nabíjecích zařízení, až po čistě elektrická hnací ústrojí.

Společnosti Siemens a Valeo se vzájemně doplňují v oblasti produktových portfolií, výrobního know-how a zeměpisného pokrytí. Jako silný hráč na trhu automobilového průmyslu disponuje společnost Valeo odbornými znalostmi a zákaznickým portfoliem v oblasti pohonných jednotek s konkurenceschopnými a pokročilými vysokonapěťovými prvky, které vyrábějí certifikované výrobní linky. Divize e-car společnosti Siemens staví na znalostech skupiny v oblasti elektrických pohonů, včetně silné technické a zkušební základny, zejména co se týká zkušeností v oblasti trakčních motorů.

Podnik bude mít sídlo v německém Erlangenu a bude zaměřený na globální trhy a nákladově efektivní regionální strukturu, s přístupem na klíčové trhy elektrických automobilů, jako je Evropa a Čína. Sídlo v Německu bude doplněno výrobními kapacitami ve Francii, Norsku, Polsku, Maďarsku a v Číně.

Celkem bude podnik zaměstnávat 700 lidí a jako technicky orientovaná automobilová společnost bude svým zaměstnancům nabízet mezinárodní kariéru v oblasti elektrifikace a digitalizace. Po schválení ze strany oprávněných orgánů by měl podnik zahájit provoz v posledním čtvrtletí roku 2016.

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář