Chcete optimálně chránit osoby i stroje?

Datum 16.05.2016

Pak se stačí seznámit s řešením bezpečnostní techniky od společnosti Murrelektronik.

Na bezpečnostní techniku se v oblasti automatizace klade velký důraz a koncepce decentralizovaných instalací od společnosti Murrelektronik umožňují dosažení vysokých bezpečnostních kategorií pro celý systém.

Murrelektronik nabízí mnoho řešení pro různé aplikace a požadavky s úžasným poměrem ceny a výkonu.

V případě, že je nutné odpojit napětí pro výstupy modulů a tím bezpečně vypnout dotčené komponenty stroje, lze realizovat bezpečnostní instalace při součinnosti pasivních bezpečnostních sběrnicových modulů a spolehlivých bezpečnostních relé. U sběrnicových modulů lze využít známé a osvědčené standardní produkty, díky nim je začátek snadný.

V podobě MVK Metall Safety a Cube20S nabízí Murrelektronik také vysoce sofistikovaná bezpečnostní řešení. Ve spojení s Fail-Safe řídící jednotkou (F-PLC) lze dosáhnout bezpečnostních vstupů a výstupů. Protože se používá sběrnicový protokol PROFINET/PROFIsafe, je spolehlivý přenos bezpečnostně důležitých dat zajištěn. Jsou tak splněny i nejpřísnější bezpečnostní normy. Rozsáhlé diagnostické možnosti pak jedinečně usnadňují ovládání.

Klasickou oblastí využití je integrace obouručních ovládání, obvodů nouzového vypnutí, bezpečnostních zámků dveří, bezpečnostních rohoží nebo světelných závor. Často lze takové bezpečnostní prvky nalézt v obráběcích strojích a obráběcích centrech, v zařízeních tvářecí techniky a pro zpracování plechu, ve slévárenských zařízeních, kovárnách a také v řezacích a svařovacích zařízeních.

Pro více informací navštivte www.murrelektronik.cz.

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář