Nové spojky Flender společnosti Siemens zajistí vysokou přesnost polohování

Datum 23.05.2016

Společnost Siemens doplnila portfolio spojek o nové spojky bez vůle v krutu Flender Bipex-S a Flender Sipex. Obě verze lze použít ve výrobních a obráběcích strojích i v automatizační technice. V nabídce jsou v několika různých velikostech a mohou být instalovány v integrovaných systémech pohonů, často ve spojení se servomotory. Spojky Bipex-S s torzně pružným elastomerem najdou uplatnění v prostředích vystavených vibracím a nárazům, zatímco spojky Sipex z kovového vlnovce se používají v pohonech vyžadujících přenos točivého momentu s absolutním zachováním úhlu.

 

  • Lze je použít ve výrobních a obráběcích strojích i v automatizační technice

  • Spojka Bipex-S s elastomerem vhodná pro prostředí s vibracemi a nárazy

  • Torzně tuhá spojka Sipex z kovového vlnovce pro přenos točivého momentu při zachování úhlu

 

Velmi přesné aplikace v oblasti obráběcích strojů, řídicí techniky a ve zpracovatelském průmyslu si vyžadují vysoce výkonné, kvalitní, přesné a spolehlivé spojky. Spojky bez vůle v krutu se spolehlivým přenosem výkonu vytvářejí modulární rozhraní mezi motorem a hnacím agregátem. Zároveň vyrovnávají odsazení mezi propojenými jednotkami.

 

Neprůrazné spojky Bipex-S tlumící vibrace jsou nabízeny v provedení bez vůle v krutu a s vysokou hustotou výkonu. Jejich elektricky izolační vlastnosti chrání před unikajícím proudem. Zaručují vysokou přesnost polohování a omezují opotřebení systému díky nižšímu špičkovému zatížení a menším vibracím. Axiální výsuvná jednotka umožňuje montáž naslepo. V případě celkového opotřebení elastomeru zajistí čelisti nábojů spojky nouzový provoz.

Dny teplárenství 700 x 200 px

Napsat komentář