Mobilní panely druhé generace Simatic HMI

Datum 09.06.2016

Společnost Siemens rozšířila svou produktovou řadu mobilních panelů s kabelovým připojením na přípojná místa o malé mobilní zařízení pro provoz a monitoring. Nový mobilní panel Simatic HMI KTP400F má jasný 4palcový displej a nabízí stejně flexibilní výkon, komfort a kvalitu jako panely o šířce 7 a 9 palců. Na displeji formátu 16:9 se zřetelně a podrobně zobrazují komplexní procesy a systémy v 16 milionech barev. Vyznačuje se jedinečným, podsvíceným nouzovým tlačítkem, flexibilní možností integrace do bezpečnostních aplikací a připojovací skříňkou, kterou lze uchytit přímo na ovládací skříň.

  • Malý mobilní panel Simatic HMI KTP400F Mobile Panel se 4“ obrazovkou
  • 16 milionů barev pro jasné a podrobné zobrazení
  • Podsvícené nouzové tlačítko pro bezpečnou automatizaci
  • Kompaktní připojovací skříňka pro stroje malých rozměrů v omezených prostorech

Obslužný panel Simatic HMI KTP400F Mobile Panel IP65 lze využít v širokém teplotním rozmezí od 0 do 45 °C. Zároveň je odolný proti prachu, chráněný před stříkající vodou a odolný vůči chemikáliím. Obsluhuje se dotykově i pomocí funkčních kláves a do automatizačního řešení je zapojen prostřednictvím sítě Profinet. Všechny mobilní panely jsou konfigurovány v inženýrském prostředí TIA Portal s nástrojem Simatic WinCC. Pomocí předpřipravených stylů lze změnit požadovaný vzhled obrazovek pouhým stisknutím tlačítka.

Mobilní panely druhé generace Simatic HMI mají stabilní průmyslovou konstrukci, která vydrží pád až ze 1,2 m, a mají stejné funkce a výkon jako panely Simatic HMI Comfort. Obslužnou obrazovku lze konfigurovat pro stacionární i přenosné aplikace a následně je např. doplnit o mobilní specifikace. Širokoúhlá obrazovka poskytuje ostré, jasné a podrobné zobrazení. Jasnost lze zcela ztlumit podle požadavků různých pracovních prostředí.

Nouzové tlačítko se rozsvítí pouze v okamžiku zapojení panelu do bezpečnostního obvodu. Kompaktní připojovací skříňka zabere oproti předchozímu modelu pouze třetinu prostoru a může být uchycena přímo na ovládací skříň. To je výhodné zejména u menších strojních zařízení v malých prostorech. Připojovací skříňka se jednoduše zašroubuje na vnější stranu dvířek ovládací skříně a následně se zapojuje z vnitřní strany. Odolné připojovací kabely jsou k dispozici v délce od dvou do 25 metrů a poskytují uživateli odpovídající svobodu pohybu.

Oproti předchozím verzím byla dále vylepšena ergonomika pro uživatele. Třípolohový spínač na rukojeti panelu má nyní například dva oddělené tlakové body.

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář