Nová řada planetových převodovek Siemens nabízí nejvyšší účinnost ve své třídě

Datum 16.06.2016

Společnost Siemens rozšířila své portfolio planetových převodovek o řadu Planurex 3. Jsou nabízeny v deseti velikostech s rozsahem krouticího momentu od 1 700 do 5 450 kNm. Nejvyšší krouticí moment ve standardním modulárním systému se tak zvýšil z předchozích 2 600 až na 5 450 kNm. Díky harmonizovanému odstupňování velikostí nedochází k prudkým změnám ve výkonu mezi jednotlivými velikostmi. Nabízejí proto vhodný krouticí moment i převodový poměr pro téměř jakoukoli aplikaci.

  • Flender Planurex 3 s rozsahem krouticího momentu od 1 700 do 5 450 kNm
  • Harmonizované odstupňování velikostí a nové velikosti
  • Vyšší výkon při nižší hmotnosti oproti předchozím řadám
  • Integrovaný pohonný systém (IDS) zahrnující motor, převodovku a spojku zajistí účinný provoz závodu

Vyšší hustota krouticího momentu (Nm/kg) v průměru o 17,2 procenta oproti předchozím řadám je rovněž zárukou nejvyšší účinnosti ve své třídě. Kompaktní konstrukce šetří prostor a dosahuje vysokých převodových poměrů, čímž snižuje hmotnost i zátěž na převodovku a příslušnou aplikaci.

Převodovky řady Planurex 3 jsou součástí integrovaného pohonného systému (IDS) nabízeného jako kompletní řešení spolu s motorem a spojkou a v kombinaci s olejovým hospodářstvím. Jednotlivé komponenty integrovaného pohonného systému si jsou navzájem přesně přizpůsobeny a usnadňují tak hospodárný a účinný provoz zařízení.

Technologické zdokonalení převodovek Flender Planurex řady 3 nahrazuje řadu Planurex 2, dříve XL, až do krouticího momentu 5 450 kNm. Harmonizované odstupňování velikostí umožňuje lepší dimenzování převodovek. Díky robustnímu provedení pojmou všechny velikosti při špičkovém zatížení až dvojnásobek svého jmenovitého krouticího momentu.

Společnost Siemens také u těchto převodovek prodloužila záruku a zkrátila příslušné dodací lhůty.

Planetové převodovky se využívají především v aplikacích vyžadujících vysoký rozsah výkonu na malém prostoru. Obvykle nacházejí uplatnění ve válcových lisech, nebo se používají jako centrální pohonné jednotky ve válcovnách trub v dolech a cementárnách.

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář