Tři mláďata sokola stěhovavého můžete sledovat v přímém přenosu z komína TERMO Děčín.

Datum 18.06.2016

Komín geotermální teplárny TERMO Děčín pomáhá při záchraně sokola stěhovavého. V roce 2014 jsme umístili na třetí ochoz komínu teplárny na Benešovské ulici ve výšce 120 metrů speciální budku vhodnou pro zahnízdění sokola stěhovavého. V květnu zde sokolí pár vyvedl tři mláďata, která může veřejnost sledovat díky unikátnímu umístění kamery přímo na komíně v přímém přenosu na webových stránkách www.termo.mvv.cz. Nyní se již mláďata prochází i po okolí budky a chystají se na své první výlety do okolí.

„V České republice je to vůbec poprvé, co se podařilo umístit kameru pro on-line sledování sokola stěhovavého přímo do jeho budky. Jsme rádi, že jsme mohli pomoci v projektu záchrany tohoto ohroženého dravce a že se právě v Děčíně podařilo vyvést dokonce tři mláďata,“ uvedl Ing. Pavel Jonáš, předseda představenstva TERMO Děčín.

Partnery projektu jsou Národní park České Švýcarsko, který zajistil výškové specialisty pro instalaci sokolí budky a nadále poskytuje specializované ornitologické poradenství, a také společnost JAW.cz s.r.o., která technicky zajišťuje unikátní on-line přenos přímo ze sokolí budky.

Dny teplárenství 700 x 200 px

Napsat komentář