Frekvenční měniče Eaton PowerXL DC1: Maximální flexibilita, nyní pro výkony až do 22 kW

Datum 20.06.2016

Společnost Eaton rozšířila svou řadu kompaktních frekvenčních měničů PowerXL DC1 a doplnila ji o modely pro jmenovité výkony až do 22 kW. Díky tomu lze nabídnout frekvenční měniče s jednoduchým ovládáním a rychlým uvedením do provozu pro řešení pohonů o výkonech od 0,37 do 22 kW. Společnost Eaton, která se zabývá produkty pro správu napájení, poskytuje těmito modely výrobcům strojů a systémů účinný a nákladově efektivní pohon jednoduchých aplikací vysokého výkonu s využitím známé řady měničů. Typické oblasti použití pokryté řadou DC1 zahrnují čerpadla a ventilátory, dopravníky, rotační a plnicí stroje.

Frekvenční měniče DC1 se vyznačují působivě rychlým a snadným nastavením. Po přizpůsobení aplikaci lze parametry přenést na další zařízení – jedním stiskem tlačítka pomocí paměťového zařízení USB. Jsou tedy zvláště vhodné pro sériové aplikace.

Všechny modely PowerXL DC1 mají stupeň krytí IP20, přičemž konstrukce pro menší výkony do 7,5 kW disponuje také stupněm krytí IP66. Jelikož nedochází ke snížení výkonu při okolních teplotách do 50 °C, jsou tyto měniče ideální pro použití v rozváděčích nebo v drsných prostředích, stejně jako v distribuovaných aplikacích.

„Naše rozšíření řady frekvenčních měničů PowerXL DC1 bylo vyvoláno požadavky zákazníků. Blízká spolupráce s našimi zákazníky je pro nás velmi důležitá, a to proto, abychom jim pomohli uskutečňovat nové projekty rychleji a efektivněji,“ vysvětlil Andreas Miessen, produktový manažer frekvenčních měničů ve společnosti Eaton. „U jednoduchých aplikací umožňuje nová konstrukční velikost řady DC1 použití i tam, kde by jinak bylo nutné zvažovat přesun na nákladnější výrobky s vyšší funkčností.“

Funkční bloky programovacího software CoDeSys umožňují všem frekvenčním měničům snadné připojení k řídicím systémům a dotykovým panelům Eaton. Kromě standardního rozhraní Modbus RTU a CANopen poskytuje celá produktová řada možnost připojení k inteligentní propojovací a komunikační technologii SmartWire-DT společnosti Eaton.

Rozšířenou řadu DC1 lze připojit k širokému spektru energeticky účinných řešení pro motory, které nabízí společnost Eaton.

Dny teplárenství 700 x 200 px

Napsat komentář