Parní turbíny z Brna budou v Izraeli

Datum 04.07.2016

Brněnský závod Siemens Industrial Turbomachinery dodá dvě parní turbíny do nově vznikajících elektráren Ramat Gabriel a Alon Tavor v Izraeli. Turbíny z Brna jsou součástí zakázky koncernu Siemens, který postaví obě elektrárny na klíč.

„Již nyní je zhruba 40 % instalovaného výkonu zdrojů elektrické energie v Izraeli zajišťováno technologií Siemens,“ říká Vladimír Štěpán, ředitel brněnského závodu Siemens, s.r.o., odštěpný závod Industrial Turbomachinery a dodává: „například v minulém roce brněnský závod instaloval v Izraeli dvě parní turbíny a nyní se nám rozbíhají tři projekty.“ Mezi ně patří právě nové elektrárny Ramat Gabriel a Alon Tavor.

Každá z elektráren bude mít instalovanou kapacitu 70 MW. Kromě elektrické energie bude každá z nich vyrábět i procesní páru pro nedaleké průmyslové parky. Alon Tavor bude dodávat energii a páru pro mlékárnu, zatímco Ramat Gabriel pro textilku. Uvedení elektráren do provozu je plánováno na polovinu roku 2018.

Do každé z elektráren dodá brněnský závod průmyslovou parní turbínu SST-300 o výkonu 25 MW včetně generátoru a protihlukového krytu a švédský Siemens, který se na zakázce také podílí, průmyslovou spalovací turbínu SGT-800 o výkonu 45 MW.

Dny teplárenství 700 x 200 px

Napsat komentář