O Link by Murrelektronik – Easy to use

Datum 13.07.2016

Rychlá integrace, krátká doba uvedení do provozu, ale také maximální flexibilita – se sběrnicovými IO Link moduly MVK Metall a Impact67 společnosti Murrelektronik jste na přímé cestě k cíli. Dokonale se hodí pro snadnou integraci IO Link zařízení do instalačních řešení.

Proč je integrace tak snadná?

Důvodem je „IODD on Board“ – progresivní technologie společnosti Murrelektronik. Data senzorů a akčních členů uložená v IODD (IO Device Description – popis zařízení IO) jsou vložena přímo do souborů GSDML sběrnicových modulů MVK Metall a Impact67 společnosti Murrelektronik.

Když se připojí nějaké zařízení (např. IO Link senzory nebo IO Link ventilové ostrůvky), pak lze přistupovat k těmto datům přímo, bez ruční konfigurace nebo speciálních nástrojů, a sice – zcela prakticky – s již beztak instalovanými softwarovými nástroji řídící jednotky PLC. To samozřejmě představuje značné usnadnění práce, protože dosud muselo být každé nové IO Link zařízení jednotlivě integrováno do softwaru, a to trvalo dlouho. Bylo to téměř otravné, když se musely u každého nového přístroje opakovat stále stejné kroky. To teď patří minulosti: Pomocí funkcí Copy & Paste (Kopírovat a Vložit) lze již vytvořené konfigurace libovolně přenášet do jiných řídících jednotek, což je velkou výhodou pro výrobce sériových strojů.

Také pro výrobce speciálních strojů nabízí nové, volně konfigurovatelné moduly velké výhody: Pro uvedení do provozu ve velmi krátké době je vhodný autokonfigurační režim společnosti Murrelektronik. Konfigurace digitálních vstupů a výstupů odpadá, kanály jsou využívány tak, jak je určeno řídící jednotkou.

Kdo však klade důraz na maximální flexibilitu, pro toho je vhodný expertní režim: S pomocí IO Link Device Tool společnosti Murrelektronik (nástroj nastavení zařízení) lze libovolně nastavit každou jednotlivou hodnotu. Výhodou tohoto nástroje je mimo jiné fakt, že se jednotlivé hodnoty zobrazují nejen hexadecimálně, ale že mohou být převedeny do svého zamýšleného formátu.

„Výrobci sériových strojů mají užitek z výhody, že mohou již jednou vytvořené konfigurace pomocí funkce Kopírovat a Vložit libovolně přenášet do řídicích systémů dalších zařízení a strojů.“
Jörg Krautter | Viceprezident Automatizace

„Expertní režim umožňuje maximální flexibilitu: s pomocí našeho nástroje IO Link Device Tool může každý své hodnoty libovolně nastavit.“
Bernd Waser | Vedoucí výzkumu a vývoje

 

Murrelektronik

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář