Jeden přepínač, jeden kabel pro napájení i data

Datum 08.08.2016

Dokonalá integrace nových technologií do průmyslových výrobních systémů vyžaduje inteligentní a spolehlivý přívod dat a energie. Nově vyvinuté přepínače eCon od HARTING technology Group nabízejí vysoce výkonné napájení PoE (Power over Ethernet) pro přívod energie k průmyslovým zařízením.

Vizuální systémy se stále více integrují do průmyslových výrobních procesů, přičemž monitorování a kontrola pomocí kamerových systémů zvyšují flexibilitu procesů a zajišťují požadovanou kvalitu produktů. Systémy vyžadují nejen stabilní a efektivní datovou komunikaci, ale také spolehlivé napájení. Nové přepínače Ha-VIS eCon od HARTING Technology Group poskytují kompletně integrované řešení pro přenos energie a dat v jediném zařízení a současně snižují pracnost a nákladnost instalace kabeláže. K dispozici je přes 200 různých variant přepínačů, což umožňuje vybrat specifický přepínač pro každou jednotlivou aplikaci. Vybírat můžete ze dvou kompaktních krytů, které zajistí dokonalé využití prostoru ve skříňovém rozvaděči.

  • Power over Ethernet (PoE) umožňuje přenášet data a energii přes ethernetové datové kabely
  • Pohodlná modernizace stávajících aplikací
  • Přepínače Ha-VIS eCon zajišťují přenos dat a energie a současně snižují pracnost a náklady při instalaci kabeláže

Přepínače Ha-VIS eCon 3000 lze díky jejich kompaktním rozměrům instalovat nahusto na kolejnici DIN do skříňového rozváděče, zatímco jednou z hlavních předností přepínačů Ha-VIS eCon 2000 je jejich mimořádně ploché provedení. Řada produktů eCon tak nabízí vlastnosti umožňující efektivní návrh systému.

Napájení přes PoE

Power over Ethernet (PoE) umožňuje přenášet data a energii po jediném kabelu, tzn. přes standardní ethernetový datový kabel.

Přepínače, které dokážou tímto způsobem napájet koncové zařízení, se označují jako PSE (Power Sourcing Equipment) a napájené zařízení se označuje jako PD (Powered Device). Podle platných norem PoE přivádí do koncového zařízení minimálně 25,5 W.

Nová generace přepínačů Ha-VIS eCon podporuje stávající normy a současně na všech čtyřech portech nabízí napájení PoE+. Každý přepínač tak ve výsledku nabízí více než 100 W pro libovolné koncové zařízení. Díky tomu lze napájet nejen IP telefony a výkonné přístupové body Wi-Fi, ale také kamerové systémy s vysokým rozlišením.

Rychlá modernizace

Vzhledem k tomu, že není třeba pokládat nové napájecí kabely, je modernizace stávajících aplikací velmi snadná. Díky tomu klesají náklady i pracnost související s instalací.

Naproti tomu je obvykle možné stávající instalace během modernizace stále používat. Pouze je třeba doplnit je o přepínače PoE+. Kromě standardu PoE+ portfolio produktů Ha-VIS eCon nabízí také možnost integrace DC/DC převodníku. V takovém případě je možné přepínače napájet 24 V DC namísto obvykle vyžadovaných 54 V DC.

Přestože pro přenos energie nejsou potřeba speciální konektory RJ45, uživatelé by měli při výběru kabelových komponent a systémů zvážit jejich použitelnost v průmyslovém prostředí, obzvláště pak jejich vhodnost pro PoE. Společnost HARTING je specialistou na průmyslové síťové technologie, a proto sestrojila komponenty, systémové kabely a konektory RJ45 s optimalizovanými parametry, jako je například proudová kapacita, teplotní rozsah použití a odolnost proti vibracím. Tyto komponenty byly speciálně testovány pro použití s PoE a PoE+, což je pro uživatele zárukou jejich dlouhé životnosti a spolehlivosti.

Harting
Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář