Kabely pro kolejová vozidla s rychlým dodáním

Datum 06.10.2016

Skupina Lapp představila na veletrhu InnoTrans nové produkty

Skupina Lapp poprvé představila své portfolio kabelů a konektorů pro odvětví železniční dopravy na mezinárodním veletrhu dopravní techniky InnoTrans, který se konal ve dnech 20. – 23. září 2016 v Berlíně. Kromě jiného představil novou logistickou koncepci.

Skupina Lapp dodává široké spektrum standardních produktů do 24 hodin, a to i ve velmi malých množstvích. Dokonce i v případě zřídka požadovaných typů kabelů a příslušenství, jež jsou zhotovovány na zakázku, dokáže tato německá rodinná společnost realizovat dodávku o několik týdnů dříve, než bývalo zvykem. Standardní doba dodání od výrobců kabelů pro lokomotivy, železniční vozy a vozové soupravy metra je 4 měsíce. Na rozdíl od ostatních dodavatelů mohou zákazníci u skupiny Lapp objednávat i malé délky kabelů již od pouhých 100 metrů. Kabely lze dodat i ve specifických  délkách požadovaných zákazníky. Dříve bylo pro společnosti působící v segmentu kolejových vozidel velmi obtížné zajistit kabely v malém nebo nestandardním množství. Minimální výrobní délka je v závislosti na typu kabelu u většiny dodavatelů obvykle 1 000 metrů a více. Díky dostupnosti kabelů ušetří zákazníci náklady na skladování. Lapp navíc nemá stanovenu ani minimální hodnotu objednávky.

Včasné dodávky kabelů pro kolejová vozidla? S Lappem bez problému!

Krátká doba dodání, jež je výsledkem sofistikovaných skladovacích řešení na všech kontinentech, je jednou ze specialit skupiny Lapp. Právě díky ní si skupina získala zákazníky z celé řady odvětví. Nyní Lapp aplikuje tento jedinečný prodejní přístup v odvětví železniční dopravy. Tím řeší problém, se kterým se potýkají všichni velcí výrobci kolejových vozidel. Období krátce před termínem dodání nově vyvinuté lokomotivy nebo nového typu vozu může být poměrně hektické, protože se nezřídka stane, že je třeba na poslední chvíli změnit projekt elektrických rozvodů. Pokud výrobci musí na nové kabely 4 měsíce čekat, je třeba datum dokončení bezpodmínečně posunout. „Zde vidíme pro naši skupinu největší příležitost,“ říká Thorsten Grünberg, který je od jara tohoto roku Market Manager pro oblast kolejových vozidel ve skupině Lapp. Thorsten Grünberg má v tomto odvětví bohaté zkušenosti: Než nastoupil na svou aktuální pozici, působil 25 let v různých prodejních funkcích se specializací na spojovací technologie v železničním průmyslu.

Zkušenosti a výsledky na železnicích v Jižní Koreji

Přestože skupina Lapp teprve vstupuje na evropský železniční trh, již dlouhou dobu v této oblasti působí v Koreji. Kabely Lapp se používají v rychlovlacích vyráběných jihokorejskou společností Hyundai Rotem. Tyto vlaky jsou provozovány na lince Korea Train eXpress (KTX) vedoucí ze Soulu do měst Mokpcho a Pusan. Lapp Korea Competence Centre a také továrna, kde se vyrábějí kabely, se nacházejí ve městě Songnam. Skupina Lapp zde vybudovala závod na zesíťování izolace kabelů elektronovým paprskem. Při tomto procesu se vystřelují svazky elektronů na izolaci kabelu, což následně umožňuje kabelu odolávat značným teplotním výkyvům v rozmezí od −40 °C do 120 °C.

Nové a inovované typy kabelů

Skupina Lapp představila na veletrhu InnoTrans nejen kabely ÖLFLEX® TRAIN, ale také kabely pro přenos dat  UNITRONIC®, datové komunikační systémy ETHERLINE®, průmyslové konektory EPIC®, kabelové vývodky SKINTOP® a systémy značení FLEXIMARK®. Všechny tyto produkty splňují přísné protipožární požadavky dle ustanovení normy ČSN EN 45545 a lze je proto použít i v osobních železničních vozech.

Profil společnosti
Společnost LAPP KABEL s.r.o. se sídlem v Otrokovicích je součástí celosvětově působící skupiny Lapp s centrálou v německém Stuttgartu. Majitelem skupiny, ve které pracuje přibližně 3 300 zaměstnanců, je rodina Lapp. Skupinu tvoří 18 výrobních a 40 distribučních společností a spolupracuje přibližně se 100 zahraničními zastoupeními. Kromě širokého portfolia kabelů a kabelové techniky nabízí společnost LAPP KABEL s.r.o. i řešení na míru a kompletaci kabelového řešení – tzv. kabelovou konfekci pro přímou aplikaci do strojů a zařízení. Výroba kabelové konfekce probíhá v České republice – ve výrobním závodě LAPP SYSTEMS v Holešově.
Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář