Dnes končí Mezinárodní strojírenský veletrh

Datum 07.10.2016

Dnešním dnem končí již 58. Mezinárodní strojírenský veletrh, jehož letošním partnerem byla Čína, která měla velmi bohaté expozice v pavilonu A, sousedícím s pavilonem C, kde má svůj stánek také redakce portálu Volty.cz. Letošní veletrh měl za první čtyři dny návštěvnost přes 70 tisíc návštěvníků.

Mezi velmi praktické exponáty zlepšující pohodlí v automobilech byla představena podlahová konzole StowSmart společnosti Yanfeng, která umožňuje flexibilně měnit úložné prostory v podlahové konzole vozidla.

Nová podlahová konzole StowSmart je jednak ergonomická a jednak i snadno použitelná – s dvěma flexibilními roletovými dvířky, které pasažérům umožňují ukládat své věci v různých úrovních. Podlahová konzole StowSmart nabízí individuální systém uspořádání s přihrádkami o různé velikosti. Malé věci každodenní potřeby mohou být například uloženy v přihrádkách s posuvnými přepážkami naskládanými na sebe.

„Naše podlahová konzole StowSmart dává výrobcům automobilů větší možnosti pro odlišení a nabízí funkce praktické pro uživatele,říká Michelle Pageová, Director Global Product Development, Floor Consoles.„Při vývoji tohoto produktu jsme provedli výzkum a zaměřili se na trendy v tom, jak zákazníci ukládají věci ve svých vozidlech.“

Zatímco se designéři zaměřili zejména na touhu zákazníků po větším pohodlí, technici upřednostňovali také potřebu moduly odlehčit. Komponenty podlahové konzole StowSmart jsou méně složité a došlo i na snížení váhy asi o 30 procent.

České vysoké učení technického v Praze se na letošním Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně prezentovalo s ultralehkým dvoumístným letounem UL-39 ALBI, který v kategorii Inovace v transportu a logistice získal na letošním veletrhu Zlatou medaili MSV 2016.

„Ocenění v tak silné konkurenci si velice vážíme. Je to vážná pobídka k dalšímu úsilí komercionalizovat inovativní myšlenku, a naplnit tak jednu z rolí technické vysoké školy,“ řekl Robert Theiner z Fakulty strojní ČVUT.

Velice moderní expozici zcela vyčnívající z davu, členěnou do několika sekcí v pavilonu F, měla společnost PRIMA BILAVČÍK. Vidět tam byla prezentace měřicích přístrojů americké značky FARO, jako je ScanArm HD umožňující rychlé skenování až 560.000 bodů za vteřinu, s revoluční technologii modrého liniového laseru, který si lehce poradí s lesklými, čirými a tmavými povrchy a to téměř za jakýchkoliv světelných podmínek, dále Laser Tracker určený pro přesné skenování velkých dílů, a rovněž Cobalt 3D Imager pro bezkontaktní skenování dílů nebo také laserové scanery Focus X130 a Focus X330 používané hlavně ve stavebnictví, architektuře, archeologii, památková péči a pod.

Jako novinku rovněž představili ruční laserový precizní skener PreciSCAN, vhodný pro skenování dílů v oblasti automotive. Uplatnění si ale najde i v jiných odvětvích. Za německou firmu Werth jsme prezentovali multisenzorové souřadnicové měřicí stroje s unikátní přesností měření.

V dalších sekcích představila společnost PRIMA BILAVČÍK multisenzorové souřadnicové měřicí stroje Werth. V centru počítačové tomografie předvedli unikátní korekci artefaktů technikou multispektrálního snímání. Určitě velmi zajímavé byly i přístroje pro měření kontury a drsnosti Optacom.

Strojírenský veletrh v Brně je pro nás i v této digitální době důležitý projekt zejména pro přímý kontakt se zákazníkem, který si může in natura vyzkoušet například měřicí přístroj přímo na vlastní kůži. Tento pocit nenahradí zatím žádná virtuální realita. Přesto, že jsme nakloněni procesu Průmyslu 4.0 a jdeme této revoluci aktivně vstříc, jsou pro nás výstavy ještě neopomenutelnou součástí naší práce. Brněnský Mezinárodní veletrh navštěvujeme více než 24 let, kde na stále se zvětšující ploše představujeme světové novinky a mnohdy i unikáty v oblasti metrologie a měření. Právě do naší expozice si mnoho našich zákazníků chodí pro inspiraci a chodí také, aby realizovali svoje plány spojené s procesem kvality. Téma kvality je nám blízké a my známe způsob jak jej docílit. MSV v Brně nám pomáhá se stále držet na špičce v našem oboru.” řekl Petr Bílavčík, ředitel společnosti PRIMA BILAVČÍK, s.r.o.

Pro ty, kteří ještě nestihli navštívit Mezinárodní strojírenský veletrh, mají poslední možnost tak učinit dnes, kdy se brány výstaviště naposledy pro návštěvníky otevřou v 9 hodin ráno.

Mezinárodní strojírenský veletrh je nejvýznamnějším průmyslovým veletrhem ve střední Evropě, kterého se každoročně účastní více než 1 500 vystavovatelů a na 80 000 návštěvníků. Ze zahraničí přitom přijíždí přes 35 procent vystavovatelů a 10 procent návštěvníků. Letošní partnerskou zemí strojírenského veletrhu je Čínská lidová republika, která zde má více než 150 vystavovatelů
Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář