Vize BMW: inteligentní motocykl, ze kterého nespadnete, ani s ním nehavarujete

Datum 19.10.2016

BMW minulý týden představila vizi svých čtyř skupin: BMW, BMW Motorrad (motocykly), Mini a Rolls-Royce. V úterý 11. října představilo BMW v Santa Monice v Kalifornii svůj koncept motocyklu s názvem Vision Next 100, který udržuje sám sebe ve vzpřímené poloze jak při jízdě tak i při stání.

I když v tomto konceptu budoucnosti BMW nepočítá se samořiditelným motocyklem, velice se tomu blíží. Motocykl pomáhá řidiči zůstat ve vzpřímené poloze a neustále se přizpůsobuje stavu vozovky. BMW tvrdí, že je to tak bezpečné, že řidič nepotřebuje helmu ani ochranný oděv.

Když otáčíte řídítky, rám se sám ohýbá a mění svůj tvar, takže motorka může jet doleva nebo doprava. Pro zvýšení stability je při vyšších rychlostech u zatáčení zapotřebí  většího úsilí. S FlexFrame (termín používaný BMW) odpadá zavěšení – nejsou tam žádné pružiny, žádné tlumiče a chybí rovněž kyvné rameno. Místo toho, nárazy absorbují kola.

Technologie kontroly stability, kontroly trakce a protiblokovacího systému brzd udrží motocykl vzpřímeně za všech okolností. Toto z něj bude činit ideální motorku pro začínající bikery a dodá vyšší míru bezpečnosti pro zkušené jezdce.

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář