Nouzová svítidla Eaton CrystalWay vedou cestou bezpečně a stylově

Datum 02.12.2016

Eaton uvádí na trh novou řadu atraktivních nouzových únikových svítidel a poskytuje tak komerčním budovám perfektní způsob osvětlení únikových cest a evakuačních tras bez kompromisů z hlediska estetiky interiéru. Společnost Eaton vyvinula tuto moderní řadu nouzových svítidel CrystalWay, aby stanovila nové standardy designu, a to při současném zajištění vynikající účinnosti a úplné shody s aktuálními požadavky a doporučeními platných norem a předpisů. Svítidla CrystalWay se vyrábí ve variantě autonomních svítidel a také pro použití s centrálním bateriovým systémem, díky tomu je lze použít v různě velkých prostředích např. v kancelářích, na letištích.

Jean-Luc Scheer, manažer nouzového osvětlení ve společnosti Eaton, říká: „Zpracování nezbytného projektu a příprava nouzového osvětlení pro evakuaci je jednou z nejdůležitějších věcí, kterou musí majitel nebo správce budovy zajistit. Ve společnosti Eaton chceme tento proces co nejvíce usnadnit, a to je také důvod, proč jsme navrhli naši novou řadu svítidel CrystalWay vhodnou pro snadné začlenění do těchto budov. Vzali jsme v úvahu estetické, ergonomické a technické požadavky a vytvořili jsme řadu, která svými vlastnostmi osloví koncové uživatele, architekty, správce a montážní firmy budov bez ohledu na velikost budovy, za kterou jsou zodpovědní.“

Tyto výrobky prošly procesem ekologického designu a splňují tedy nejnovější předpisy a standardy ochrany životního prostředí, přičemž autonomní varianty jsou vybaveny baterií Li-Ion bez obsahu kadmia. Kromě ekologických podmínek splňuje řada CrystalWay technické normy, včetně EN 60598-1 a EN 1838.

Výhody, které ocení montéři a montážní firmy, jsou minimální velikost tělesa svítidla, zjednodušený připojovací box a široká řada možností montáže. Řada CrystalWay je tzv. „one box“ řešení pro montáž na stěnu nebo na strop, je plně flexibilní, a dodává se s možností výběru z piktogramů dvou výšek, 100 a 150 mm, přičemž obě velikosti jsou rovnoměrně a jasně osvětleny LED. Aby byla umožněna široká řada možností montáže, lze svítidla označit jednostrannými či oboustrannými piktogramy a dostupné je též příslušenství pro zapuštěnou nebo zavěšenou montáž.

Pro zajištění optimálního výkonu ve světlých i tmavých místnostech umožňují autonomní varianty také nastavení různé úrovně intenzity osvětlení od 50 do 500 cd/m2.

Majitelům a správcům budov přináší velké výhody snížení nákladů na provoz a údržbu. Řada CrystalWay využívá LED technologii s komponenty s dlouhou životností a je kompatibilní s automatickými testovacími systémy, jako je Eaton centrální monitorovací systém CGLine+ a centrální bateriový systém CG-S. Díky odhadované životnosti 100 000 hodin se výrazně prodlužují intervaly nutných servisních prací.

Eaton
Dny teplárenství 700 x 200 px

Napsat komentář