Siemens rozšiřuje výrobu turbín v Brně a hledá nové zaměstnance

Datum 07.12.2016

Brněnský závod Siemens Industrial Turbomachinery se rozhodl rozšířit výrobu o standardizované parní turbíny do 12 MW. Předpokládá zároveň navýšení kapacity o 20–30 turbín ročně. K pokrytí rozšířeného portfolia přijme brněnský závod desítky zaměstnanců. V současnosti zaměstnává Siemens v závodě na ul. Olomoucká v Brně více než 700 odborníků a dodává na zakázku vyrobené turbíny do 150 MW zákazníkům do celého světa.

„V současné době je otevřeno na třicet pracovních míst a další budou následovat. Vzhledem ke specifikám profese jsme se rozhodli nabídnout práci i zaměstnancům s menší praxí a absolventům s tím, že zajistíme jejich proškolení a odborný růst,“ řekl Vladimír Štěpán, ředitel Siemens, s.r.o., odštěpný závod Industrial Turbomachinery.

Závod má zájem například o pracovníky výroby (např. obráběče), nákupčí, ale i konstruktéry. Samozřejmě přivítá i zkušené zaměstnance na vysoce náročné profese zkušebních techniků, project managerů atp. V současné době již probíhají přípravné práce a zaškolování prvních nových zaměstnanců.

V říjnu začala přestavba rozšířených výrobních prostor a od 1. ledna 2017 již začne závod přijímat objednávky i na turbíny z rozšířeného portfolia.

Více informací k náborovým aktivitám naleznete zde: www.siemens.cz/kariera

Siemens Česká republika
Siemens patří mezi největší elektrotechnické firmy v České republice a již více než 125 let je nedílnou součástí českého průmyslu a zárukou moderních a inovativních technologií. Se svými 10 000 zaměstnanci se řadí mezi největší zaměstnavatele v Česku. Své technologie, výrobky a služby dodává zákazníkům ze soukromého i státního sektoru. Portfolio Siemens pokrývá řešení pro oblast průmyslu, energetiky, dopravy a veřejné infrastruktury, technologie budov a zdravotnictví. Skupina podniků Siemens v České republice vykázala v obchodním roce 2016 obrat přes 29 miliard Kč. Více informací naleznete na http://www.siemens.cz.
Koncern Siemens AG
Skupina Siemens Česká republika je součástí globálního elektrotechnického koncernu Siemens AG, který je již více než 165 let synonymem pro špičkové technologie, inovace, kvalitu a spolehlivost. Společnost působí ve více než 200 zemích a své aktivity rozvíjí zejména v oblastech elektrifikace, automatizace a digitalizace. Siemens AG patří k největším poskytovatelům technologií šetrných k životnímu prostředí. Je jedničkou na trhu v instalaci offshore větrných elektráren, jedním z hlavních dodavatelů pro paroplynové zdroje a technologií pro přenos energie. Siemens patří mezi průkopníky řešení v oblasti veřejné infrastruktury, průmyslové automatizace a softwarových řešení pro průmysl. Společnost je také předním dodavatelem zdravotnických zobrazovacích zařízení a technologií pro laboratorní diagnostiku. Ve finančním roce 2016, který skončil 30. září 2016, dosáhl Siemens obratu 79,6 miliard EUR s čistým ziskem 5,6 miliard EUR a zaměstnával 351 tisíc zaměstnanců po celém světě. Více informací naleznete na http://www.siemens.com.
Dny teplárenství 700 x 200 px

Napsat komentář