Nákladově výhodnější výroba ohýbaných výlisků

Datum 16.12.2016

Ohýbací a lisovací automat se servopohony RM-NC firmy Bihler s automatizační technikou B&R

Firma Otto Bihler Maschinenfabrik představila na veletrhu Euroblech 2016 v hale 27, stánek E104 svůj nový ohýbací a lisovací automat se servopohony RM-NC. Uživatelé mohou vyrábět na stroji klasické ohýbané výlisky z pásu a drátu s výrazně vyšší produktivitou a nižšími náklady. Při řešení automatizace sází firma na inovativní technologii společnosti B&R.

Vysoká produktivita až 300 ohýbaných výlisků za minutu, velmi krátké doby přípravy a přestavení a ta stálá vysoká kvalita výroby – to jsou rozhodující přednosti stroje RM-NC se servopohony. O to se stará nejnovější technika servopohonů v kombinaci s VariControl, intuitivně ovladatelnou ř?ídicí platformou firmy Bihler.

Výkonná automatizační technika

Ve stroji RM-NC využívá firma Bihler kompaktní a výkonný systém pohonů ACOPOSmulti společnosti B&R a řídí pomocí tohoto systému NC osy, lineární motory a hlavní pohon stroje. Firma Bihler používá podle provedení stroje rozdílné varianty montáže systému ACOPOSmulti, a to buď přímo na stěně skříňového rozvaděče, nebo variantu tzv. Cold plate, která umožňuje př?ipojení chladicím okruhům s vodou nebo olejem.

Rychlá reakce na požadavky zákazníků

Saňové agregáty nového stroje Bihler lze stisknutím tlačítka vyrovnat v radiální a lineárním směru pomocí plně automatické polohovací jednotky. Po jednoduché montáži nástroje postačí vyvolání předem nastavených parametrů v řízení a výroba se zahájí na 100 % reprodukovatelně s dobrým dílem. Uživatelé tak mohou velmi rychle reagovat na požadavky zákazníků a efektivně orientovat výrobu na poptávku.

 Moderní ovládací panely

Stroje RM-NC jsou ovládány pomocí panelů Automation Panel společnosti B&R. Dotykové obrazovky jsou vybaveny průhlednou protiodrazovou plochou a představují ve spojení s brilantním displejem s vysokým rozlišením nepřekonatelný moderní ovládací panel. Vizualizace u nového stroje Bihler se provádí na výkonném průmyslovém počítači řady Automation PC ř10 společnosti B&R. Počítače společnosti B&R jsou konstruovány pro dlouhodobý nepřetržitý provoz i v drsných výrobních podmínkách.

O společnosti B&R
B&R je soukromá společnost s hlavním sídlem v Rakousku a sítí poboček po celém světě. Jako celosvětový lídr v oblasti průmyslové automatizace kombinuje společnost B&R nejmodernější technologie s pokrokovým engineeringem. Společnost B&R poskytuje zákazníkům v nejrůznějších odvětvích kompletní řešení při automatizaci procesů, v technice pohonů a řízení pohybu, ve vizualizaci a integrované bezpečnostní technice. Řešení pro průmyslovou komunikaci pomocí provozních sběrnic – a to především POWERLINK a otevřený standard openSAFETY – završují portfolio produktů společnosti B&R. Kromě toho je softwarové vývojové prostředí Automation Studio ukazatelem pro engineering orientovaný na budoucnost. Díky svým inovativním řešením stanovuje společnost B&R nové standardy ve světě automatizace, pomáhá usnadňovat procesy a přesahuje očekávání zákazníků.
Další informace naleznete na internetových stránkách www.br-automation.com.
Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář