Elektromobil VelorXTrike se bude nově nabízet s revoluční baterií HE3DA

Datum 23.01.2017

Již před Vánocemi jsme vás informovali o rozjezdu výroby revolučních 3D baterií od českého vědce Jana Procházky. Ani ne měsíc na to se tyto české baterie začínají testovat v prvním elektrickém automobilu VelorXtrike, na jejimž vyvoji se spolupodílel Ing. Pavel Brída.

Tento automobil pro dvě osoby se kompletuje ve Staré Bělé u Ostravy. VelorXTrike bude mít s touto baterií, v maximální volitelné kapacitě, větší dojezd, klidně i přes 300 km. Ale to není jediná výhoda. Tou hlavní předností proti stávající olověné verzi je zkrácený režim dobíjení a několikanásobně nižší hmotnost, která bude mít také nezanedbatelný vliv na jízdní vlastnosti vozidla. K výběru budou rovněž další lithiové baterie a komponenty od jiných českých výrobců pro VelorXtrike. Konstrukce s lithiovými bateriemi umožní, vzhledem k jejich malé hmotnosti, také snadné vyjmutí z automobilu a dobíjení také mimo samotné vozidlo, což ocení především ti, kteří elektrické auto potřebují používat téměř permanentně. Zákazník si tak za příplatek může koupit náhradní lithiovou baterii, kterou si snadno vymění nebo si stanoví jaký dojezd potřebuje a vše se mu vyrobí a dodá na míru.

Za připomenutí také stojí, že všechny klíčové komponenty VelorXTrike, což je elektrický pohon, baterie, řídící jednotka (tzv. controller), ložiska se dodávají a montují u nás a to z ryze českých komponent, protože to jsou ty nejdůležitější díly na jakémkoliv elektrickém autě vč. vlastního know-how. Z Číny se dovážejí plastové karoserie, světla, okna, kola tedy části, které nejsou zdaleka pro celek tak zásadní, ale z dovozu jsou stále levnější, než kdyby se vyráběly v České republice.

Nezapomeňte stánek Volty.cz navštívit na veletrhu Amper 2017 a prohlédnout si zblízka elektromobil VelorXTrike.

Výstava Volty 700 x 200 px

Komentáře k článku (1)

  1. Zajímají mě novinky z Vaší nabídky, protože “my elektrodůchodci” (4 roky mám elektrokolo) jsme “fandové” do ekoprovozu. Mám auto (koupené 2010 – najeto 17 000km) které bych raději prodal a pořídil si něco podobného.
    s pozdravem (velmi potěšený) František Lancinger

Napsat komentář