Mobilní roboti pro rychlou přepravu materiálů v dynamických prostředích

Datum 25.01.2017

Společnost Omron představila 20. ledna 2017 svou první produktovou řadu průmyslových mobilních robotů – platformu LD. Mobilní roboty Omron poskytují novou úroveň efektivity a finančních úspor v oblasti přesunu zboží po velkých výrobních provozech. Tato jedinečná řada mobilních robotů je navržena tak, aby nepřetržitě a spolehlivě přepravovala materiál, rovněž se umí sama navigovat i v těch nejdynamičtějších prostředích.

Platforma mobilních robotů LD, ideální pro manipulaci se zbožím ve skladištích, distribučních centrech a výrobních závodech, zvládá přepravu až 130 kg těžkých kusů. V porovnání s tradičními automaticky naváděnými vozidly se mobilní roboty Omron umí samy navigovat výhradně na základě přirozených vlastností podniku. Nejsou nutné žádné cenově ani časově náročné úpravy infrastruktury, a odpadají tedy podlahové magnety, naváděcí pásy nebo laserové skenery, které se vyskytují u klasických automaticky naváděných vozidel.

Body doručení lze u mobilních robotů snadno měnit a dosáhnout tím flexibilního rozvržení závodu. Mobilní roboty Omron také doplňují tradiční automatizaci, například dopravníky, jejichž přepravu zboží lze snadno sledovat.

Mobilní roboty Omron, vybavené patentovanou technologií Acuity, mají robustní systém samočinné navigace i v prostředích, kde dochází k nepřetržitému pohybu lidí, palet, vozíků či vysokozdvižných vozíků i vyprazdňování a přemisťování regálů. Roboty jsou vybaveny vestavěnou inteligencí, aby se vyhnuly překážkám a zvolily si nejlepší cesty. Tento inteligentní pohyb jim také umožňuje bezpečný provoz mezi lidmi ve funkci kolaborativních strojů. Z robotů lze vytvářet skupiny (až 100 robotů na 1 skupinu), které jsou centrálně řízeny manažerem skupiny, pracujícím se softwarem pro správu závodu nebo skladu (například MES nebo WMS).

Součástí nové řady je LD Cart Transporter, řešení pro automatizovanou manipulaci s materiálem, určené pro pohyb vozíků. Cart Transporter obsahuje zařízení pro automatické zapojení a dokáže přizpůsobit svou příjezdovou cestu tak, aby se vozík automaticky připojil k tahači. Díky tomu je Cart Transporter ideálním řešením pro náhradu doplňování zásob na straně linek nebo pro vyřizování objednávek e-shopů v distribučních centrech.

Další informace: zde

 

O společnosti Omron
Společnost Omron Corporation je přední světovou společností v oboru automatizace, která své technologie snímání a řízení rozšiřuje do oborů komponentů pro řízení, elektronických součástí, automobilové elektroniky, sociální infrastruktury, zdravotnictví a životního prostředí. Společnost Omron byla založena v roce 1933, má přibližně 39 000 zaměstnanců a nabízí produkty a služby ve více než 110 regionech. Společnost Omron přispívá v oboru průmyslové automatizace k vytváření bohaté společnosti poskytováním automatizačních a inovačních technologií pro výrobní procesy a podporou svých produktů a zákazníků. Podrobnější informace najdete na
www.industrial.omron.cz
Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář