Tesla zahájí pilotní výrobu svého Modelu 3 už příští pondělí

Datum 14.02.2017

Máme dobrou zprávu pro ty, co dychtivě čekají na první dodávky vozů Tesla Model 3. Podle Reuters zahájí Tesla pilotní výrobu svého nejlevnějšího modelu už pondělí 20. února. Je ale třeba mít na paměti, že všechny vozy vyrobené v této testovací fázi se nedostanou ke spotřebitelům, protože budou montovány z důvodů testování výrobní linky. Nicméně, je ale také možné, že Tesla je stále ve vývoji Modelu 3. Začala již sériová výroba baterií v nevadské Gigafactory, které se nově představí v Modelu 3.

Šéf Tesly Elon Musk řekl, že více než 370.000 lidí složilo zálohy na Model 3, a že má v úmyslu zahájit plnohodnotnou výrobu v červenci 2017. V sázce jak pro Muska, tak i pro teslu je příliš mnoho. Model 3 má dlouhý seznam čekatelů a v minulém roce Tesla vyrobila pouze 83 922 vozidel luxusnějšího Modelu S. V této chvíli se snaží vyplnit prázdné místo na americkém trhu elektromobilů střední třídy Chevrolet se svým modelem Bolt, který se už v USA prodává. Je to vůz podobnou cenovkou a dojezdem jako Tesla model 3. Chevrolet má infrastrukturu a na rozdíl od Tesly již dobře rozjetou masovou výrobu.

Musk tvrdí, že se chce zaměřit na výrobu v rozsahu 500 000 vozů ročně do roku 2018, což znamená, že společnost musí prodávat šestkrát více vozidel než loni. Investoři jsou trochu na pochybách ze slibů Tesly ohledně zahájení plné výroby od července tohoto roku, vzhledem k tomu, že se společnosti často nedaří zcela na čas plnit své sliby.

Chevy Bolt
Dny teplárenství 700 x 200 px

Napsat komentář