Třetinu života strávíte v posteli. Proč ne v té chytré?

Datum 18.02.2017

Vaše postel je místo, kde strávíte v průměru třetinu svého života. Společnost Sleep Number představila minulý měsíc na CESu postel Sleep Number 360. Postel toho umí hodně: automaticky se přizpůsobí vašemu spánku, aby se vám spalo co nejpohodlněji; detekuje chrápání a k jeho zastavení vám zvedne hlavu; z vašich pohybů, z tepové frekvence a z vašeho dýchání zjistí, jak dobře jste spali; a také vám ohřeje nohy, což je pro mnoho z nás velmi užitečná služba.

Postel 360 má tři vrstvy, které jsou nedílnou součástí jeho správné fuknčnosti. Ve spodní části postele je mechanická část, která s matrací pohybouje nahoru a dolů, ale je tu také vzduchová komora, která se přizpůsobí vaší pozici tak, aby vám bylo pohodlně. K tomu všemu, že je tady tlumící vrstva, která z postele dělá něco, na čem opravdu toužíte ležet.

Vzduchová komora má tlakové senzory uvnitř. Ty zjistí, kde je vaše tělo na matraci a podle toho provede úpravy. Vzduchové komory mohou také v případě chrápání vibrovat. K dispozici je senzor na konci postele, který sbírá všechny tyto údaje a odešle je přes Bluetooth do aplikace vašeho telefonu. Ta vyhodnotí, jak dobře jste v noci spali. Postel se v Americe prodává za 4 tisíce dolarů ve velikosti king size.

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář