FOXON IoT a rozšířená realita aneb Co uvidíte na AMPERu

Datum 01.03.2017

Již potřetí padneme do náruče městu, které se pyšní kontroverzním orlojem, osobitou mluvou a pivem, které buď milujete, nebo nejste Brňan. V místních lesích vznikly povídky o lišce Bystroušce a na výstavišti se každoročně koná veletrh AMPER. A nuda v Brně nás tam letos určitě nečeká.

  1. ročník mezinárodního veletrhu elektrotechniky, elektroniky, automatizace, komunikace, osvětlení a zabezpečení je něco, na čem FOXON nesmí chybět. V březnu se tam proto vydáme podělit se s vámi o novinky, na kterých jsme celý rok pracovali.

FOXON je po celých 10 let své existence znám jako firma, která se ve světě průmyslové automatizace neztratí. Naši technici si poradí s kdejakou závadou, srovnají do latě nefunkční PROFIBUS i PROFINET a postarají se o opravu i takových zařízení, které by původní výrobce už neopravil. Taky u nás nakoupíte nové originální díly i náhrady nebo se k nám můžete vydat na školení.

Svět průmyslové automatizace a IoT se vyvíjí neuvěřitelným tempem a my se na tom chceme aktivně podílet. Rozhodli jsme se proto zařadit i do komunity vývojářů, kteří ho posunují dál. Letos vám tak na našem stánku ukážeme, jak pracujeme s rozšířenou realitou v rámci projektu FIOT. Prohlédnete si, jak monitorujeme data na strojích v reálném čase, odhalíte závadu v rozvaděči a jediným kliknutím budete moci prozkoumat jeho kompletní dokumentaci. Dál se s vámi podělíme o naši vizi chytré údržby. Pouhým pohledem do tabletu dokážete přesně identifikovat typ i parametry frekvenčního měniče či switche a poznáte, že nekonečnému pátrání v dokumentaci už u nás definitivně odzvonilo. Tak si to přijďte vyzkoušet! Najdete nás stejně jako loni v hale V, stánek 3.01.

Design stánku FOXON vás letos asi překvapí. Rozhodli jsme se totiž mírně odkročit od naší obvyklé oranžové a propojili jsme vzhled stánku s designem nového katalogu.

  Co k tomu řekl náš dvorní grafik Ondra?

Postupem tohoto roku jsme hodně rozšířili naše služby a potřebovali jsme najít prostředek pro lepší orientaci. Rozhodli jsme se proto pro minimalistické rozčlenění pomocí 12 barev na černém pozadí. Každá z barev odpovídá jedné kapitole katalogu či jedné části naší nabídky. Nedílnou součástí katalogu bude i jeho „živá verze“. Pomocí aplikace, která bude ke stažení, se můžete na katalog podívat a nechat ho ožít před vašima očima. Prozradím jen tolik, že je skutečně se na co těšit.

 Takže je konec FOXONu v oranžové?

Určitě ne, oranžová u nás stále hraje dominantní roli. Velkou výsadou naší společnosti jsou opravy a prodej náhradních dílů a tato kapitola v katalogu nese právě naši tradiční oranžovou barvu. I srdce našeho stánku, tedy vnitřní část a zázemí, budou laděny do oranžova.

Na AMPERu nás také potkáte na přednášce v rámci Fóra automatizace, které přímo na výstavní ploše pořádá časopis Automa. Letošní motto tohoto fóra je „Automatizace mění průmysl“ a na toto téma rozhodně máme co říct. Přijďte si nás poslechnout v úterý 21. 3. a ve čtvrtek 23. 3. vždy v 10:45. Budeme tam prezentovat novinky v projektu FIOT a vizi, jak to s budoucností rozšířené reality a chytré údržby vidíme my.

Veletrhu v Brně se už zkrátka nemůžeme dočkat. Jestli se tam chystáte i vy, máme pro vás jeden tip. Brňáci si totiž vymysleli hezkou vychytávku, která vám ulehčí cestování po městě. Je to aplikace iRIS, která jede na platformě Google Maps v reálném čase. Díky ní s přesností na pár sekund vidíte, kde se právě nachází váš spoj a jestli stihnete ještě jedno Starobrno před startem na šalinu. Jak je vidět, Amper zkrátka do Brna patří. Tak na viděnou!

Dny teplárenství 700 x 200 px

Napsat komentář