Optimální osvětlení hal s minimem investic

Datum 03.03.2017

Řízení osvětlení WAGO kombinuje efektivitu a odolnost průmyslové techniky s uživatelsky přívětivým softwarem.

WAGO přichází v rámci svého řídicího systému s unikátním řešením pro řízení osvětlení velkých prostor – například výrobních hal nebo skladů. Propojení předem definovaného hardwaru se snadno ovladatelným softwarem usnadňuje projektování a realizaci nových osvětlovacích systémů. Zároveň řešení přináší řadu výhod při následném provozu.

Inovativní koncepce zaměřená na obsluhu

Management osvětlení WAGO se řídí různými potřebami ve skladištních a výrobních halách. Zásada: hala je rozdělena do virtuálních ploch, resp. místností, které odpovídají různým funkčním oblastem a okruhům činnosti – například montážní linky, dopravní cesty nebo kanceláře. Každá virtuální místnost snímá signály senzorů a akčních členů, na jejichž základě systém prostřednictvím nastavených funkcí automatizovaně opti­ma­lizuje světelné podmínky tak, aby odpovídaly vykonávané činnosti.

Robustní hardware

Hardwarovou základnu tvoří nový procesorový modul WAGO PFC200 a I/O modul DALI ze systému WAGO-I/O-SYSTEM 750. Každý modul dokáže do systému integrovat až 64 svítidel DALI, 16 senzorů DALI a 16 tlačítkových ovladačů DALI. Celkový počet DALI modulů může být až deset a je tedy možné řídit systém osvětlení obsahující až 640 svítidel (přesněji elektronických předřadníků). Počet I/O modulů je variabilní. Řízení osvětlení WAGO lze proto použít jak v malých továrních halách, tak ve velkých logistických centrech. K procesorovému modulu je navíc možné sériově připojit další I/O moduly, například moduly k měření spotřeby v třífázových sítích nebo rádiové přijímače pro bezbateriová tlačítka EnOcean (celosvětový standard). Osvětlení je samozřejmě možné ovládat i pomocí klasických drátových tlačítek. Z řady aplikací, které předcházely vytvoření tohoto řídicího systému, byla převzata i možnost ovládání světelných okruhů Zap./Vyp. přes relé.

Moderní software

Ve výkonné a uživatelsky přívětivé řešení se však management osvětlení WAGO proměňuje až díky softwarové aplikaci implementované v procesorovém modulu. Aplikace umožňuje myší upravovat veškerá nastavení, a to jak během uvádění do provozu, tak za provozu samotného. Programování není třeba. Přístup ke grafickému uživatelskému rozhraní je realizován prostřednictvím protokolu HTTPS a standardního prohlížeče. Z toho důvodu rovněž není nutné aplikaci instalovat lokálně. Webová vizualizace využívá technologii HTML5, která zajišťuje mimořádný komfort práce jak na počítačích, tak na mobilních zařízeních.

Hodnoty parametrů se zálohují buď na SD kartu, nebo protokolem SFTP na zálohovací server. Protokolem Modbus TCP/IP je možné předávat hodnoty nadřazenému řídicímu systému budovy nebo velínu (BMS – Building Management Software).

WAGO
Dny teplárenství 700 x 200 px

Napsat komentář