Čtečky RFID pro řízení a optimalizaci toku materiálu v průmyslové výrobě

Datum 14.03.2017

Společnost Siemens modernizovala svůj systém Simatic RF300 RFID a rozšířila ho o tři nové čtečky: RF310R, RF340R a RF350R. Kompaktní systém je určen pro řízení a optimalizaci toku materiálu v průmyslové výrobě, především u montážních linek a systémů pro držení obrobků.

Čtečky jsou součástí programovacího softwaru Simatic Step 7 a inženýrského prostředí TIA Portal, což usnadňuje jejich uvedení do provozu. Nové čtečky mají další transpondérový protokol pro transpondéry MOBY E (MIFARE Classic, ISO 14443 A) a funkci automatického rozpoznávání různých typů transpondérů (RF300, ISO 15693, MIFARE Classic). Přechod ze starších systémů je tak snadnější a nabízí nové možnosti využití.

Nové, uživatelsky přehledné nastavení pomáhá nalézt optimální pozici antény. Tím zjišťuje vysokou spolehlivost, zejména v kovovém prostředí. Uživatelé tak mohou optimalizovat pozici transpondéru čtečky během instalace a spouštění bez potřeby dalšího vybavení. Obě čtečky RF310R a RF340R mají integrovanou anténu a ke čtečce RF350R je možné připojit externí anténu. Antény jsou k dostání v různých tvarech a velikostech pro danou aplikaci.

Novou generaci čteček lze bezproblémově integrovat do řídicích systémů Simatic. Jsou zcela kompatibilní se stávající produktovou řadou RF300, a to mechanicky (rozměry, instalační otvory), elektricky (napětí a rozhraní) i z hlediska systémové integrace (aplikační software, funkční bloky, komunikační moduly). Přechod je snadný, šetří čas a náklady; u starých systémů MOBY I stačí vyměnit čtečky a transpondéry. I systémy MOBY E lze rozšířit o čtečky RF300 bez zvýšených nákladů a bez nutnosti výměny transpondérů.

Zákazníci mohou očekávat další modernizace zařízení a funkcí RFID systému Simatic RF300 v následující době.

 

Siemens Česká republika
Siemens patří mezi největší technologické firmy v České republice a již více než 125 let je nedílnou součástí českého průmyslu a zárukou inovativních technologií. Se svými 10 000 zaměstnanci se řadí mezi největší zaměstnavatele v Česku. Portfolio Siemens pokrývá řešení pro průmysl, energetiku, dopravu a veřejnou infrastrukturu, technologie budov a zdravotnictví. Český Siemens je průkopníkem v oblasti Průmyslu 4.0 a Smart Cities, v rámci kterých přináší zákazníkům komplexní digitální produkty a služby. Skupina podniků Siemens v České republice vykázala v obchodním roce 2016 obrat přes 29 miliard Kč. Více informací naleznete na http://www.siemens.cz.
Koncern Siemens AG
Skupina Siemens Česká republika je součástí globálního technologického koncernu Siemens AG, který je již více než 165 let synonymem pro špičkové technologie, inovace, kvalitu a spolehlivost. Společnost působí ve více než 200 zemích a  zaměřuje se na oblast elektrifikace, automatizace a digitalizace. Siemens AG patří k největším poskytovatelům technologií šetrných k životnímu prostředí. Je jedničkou na trhu v instalaci offshore větrných elektráren, jedním z hlavních dodavatelů pro paroplynové zdroje a technologií pro přenos energie. Siemens patří mezi průkopníky řešení v oblasti veřejné infrastruktury, průmyslové automatizace a softwarových řešení pro průmysl. Společnost je také předním dodavatelem zdravotnických zobrazovacích zařízení a technologií pro laboratorní diagnostiku. Ve finančním roce 2016, který skončil 30. září 2016, dosáhl Siemens obratu 79,6 miliard EUR s čistým ziskem 5,6 miliard EUR a zaměstnával 351 tisíc zaměstnanců po celém světě. Více informací naleznete na http://www.siemens.com.
Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář