Bezpečnostní světelné závory SF4D – bezpečnost řešíme odlišně

Datum 15.03.2017

Panasonic uvádí na trh novou řadu bezpečnostních světelných závor SF4D s vylepšenou odolností proti okolnímu prostředí. Pouzdro světelných závor se obvykle vyrábí z profilovaných hliníkových plechů o různé tloušťce – nová řada SF4D však používá úplně jiný způsob. Nové provedení bezpečnostních závor SF4D je vyfrézované z jednoho kusu hliníku. To poskytuje světelné závoře nebývalou robustnost. Takovéto pevnosti nového pouzdra je dosaženo díky snížení objemu/velikosti vnitřních částí o více než 60% v porovnání s předcházejícími modely.

Ušetřený objem byl využit na vyztužení konstrukce pouzdra, díky čemuž je pouzdro pevnější při zachování stejných rozměrů. Proto má SF4D stejné rozměry jako běžné světelné závory 30×28 mm. Nové vnitřní uspořádání poskytuje součástce větší pevnost a odolnost. SF4D se tak při kontaktu s jinými předměty snadno neohne nebo nezkroutí.

Unikátní technologie směrování paprsku

Bezpečnostní světelná závora SF4D je vybavena unikátní technologií pro zarovnání paprsku. Tato funkce pomáhá nastavit paprsek při instalaci a zároveň kontrolovat kvalitu světla během provozu. Množství a kvalita přijatého světla je indikována pomocí  barvy LED diody a jednočíselným displejem.

LED indikátory také ukazují, zda jsou na detekční ploše nějaké nečistoty nebo jestli jsou paprsky vychýlené. Tyto indikátory se také používají pro kontrolu při zapnutí nebo při preventivních údržbách.

Velmi rychlá odezva

Světelná závora ze série SF4D je dostupná ve třech typech ochrany – prsty, ruka a paže nebo noha.

Čas odezvy menší než 10 ms a speciální konstrukce bez slepého pásma umožňují snadný výpočet bezpečné vzdálenosti. Spolu s úzkou roztečí paprsku u typu ochrany prstů umožňuje rychlá odezva namontovat světelnou závoru mnohem blíže nebezpečných míst než běžné modely. Všechny typy mohou být s výstupem NPN nebo PNP (podle zapojení).

Přizpůsobitelné

I přesto, že Panasonic nabízí SF4D jako sériově vyráběný model, je možné jej upravit na míru. Speciální konektory, různé délky kabelů, přednastavení parametrů nebo vlastní velikost balení atd. jsou všechno součásti našich zákaznicky orientovaných služeb.

Vlastnosti a výhody

  • Bezpečnostní úroveň typu 4, PLe a SIL3
  • Stupně ochrany prstů, paží a nohou
  • Velmi rychlá doba odezvy: max. 10 ms
  • Ochranná výška od 150 mm do 1910 mm
  • Provozní vzdálenost až 15 m
  • Stupeň ochrany IP67
  • Zabudovaná funkce muting
Více informací: Data sheet SF4D
Panasonic
Dny teplárenství 700 x 200 px

Napsat komentář