Účinný vysokotlaký systém zvlhčování určený do potrubních systémů vzduchotechniky

Datum 23.03.2017

Patentovaná novinka ORBIT WING® využívá velmi krátké dráhy pro odpaření vodního aerosolu do stavu vzdušné vlhkosti a tedy je i významným milníkem na cestě k vyšší efektivnosti vysokotlakého systému zvlhčování v potrubních systémech vzduchotechniky. Je jednoznačně vhodná do každého vzduchotechnického systému nebo klimatizačního zařízení.

Princip fungování

Vodní aerosol potřebuje asi jednu vteřinu času na odpaření do vzdušné vlhkosti. Při rychlosti proudění vzduchu 3 m/s ve vzduchotechnickém systému je zapotřebí pro odpaření velmi jemné vodní mlhoviny rovný úsek v délce cca 3 metry. Vzdálenost 3 metry je tedy nutným požadavkem pro bezproblémové odpaření aerosolu. Ne vždy je v praxi takový rovný úsek, vzdálenost, potřebná ve vzdu­cho­technickém systému k dispozici.

Tento problém byl až doposud řešen jen s využitím dodatečné tepelné energie a intenzivní dezinfekcí vzduchotechnického systému. Týmu MERLIN Technology se podařil revoluční krok, vyvinul nový vysokotlaký systém ORBIT WING® speciálně určený do vzduchotechnických systémů. Systém integrovaných křídel zajišťuje definované víření proudu vzduchu za tryskami.

„Jemný aerosol letí v kruhu a vrací se nazpět. Tím je vytvořena delší dráha letu za současného zkrácení nutné ‘odstupové’ vzdálenosti. Dochází tím k extrémnímu zkrácení cesty pro odpaření a problém s nedostatkem místa je také vyřešen“, vysvětluje Ing. Franz Schrems, technický ředitel MERLIN Technology.

Univerzálnost a jednoduchá instalace ORBIT WING® systém je vhodný pro všechny stávající i nově budované vzduchotechnické větrací nebo klimatizační jednotky. Spojuje všechny výhody efektivního zvlhčování vzduchu. Přitom jej lze jednoduše instalovat. K výrobě jednoho kilogramu vlhkosti stačí pouze vynaložit 2,5 až 3 Watt energie. Efektivnost systému se pohybuje na cca 98 %. Novinkou udávající směr vývoje je také kombinace inteligentního stupňovitého řízení a regulace tlaků rozprašování vodní mlhoviny. ORBIT WING® zlepšuje klima v prostorech, redukuje nemocnost zaměstnanců a zvyšuje rychlost i efektivitu výroby a odstraňuje škody způsobované suchým vzduchem.

Drekoma

Dny teplárenství 700 x 200 px

Napsat komentář