Firma zabývající se technologiemi pro 3D skenování bílým světlem už patří ABB

Datum 13.04.2017

ABB posiluje svou digitální nabídku prostřednictvím akvizice začínající firmy NUB3D, průkopníka v oblastech špičkových technologií pro 3D kontrolu.

Tato akvizice rozšiřuje skupinové portfolio řešení ABB Ability™ propojující zákazníky s průmyslovým internetem věcí. Program ABB Ability je založen na inteligentním cloudu s využitím připojených zařízení k získávání digitálních informací. Na základě těchto informací můžou zákazníci včas přijímat příslušná opatření. Obě společnosti se dohodly, že hodnota transakce nebude zveřejněna.

NUB3D je soukromá společnost se sídlem v Barceloně zabývající se technologiemi pro 3D skenování bílým světlem. Pomocí 3D skenování lze optimalizovat kontrolu kvality a následně optimalizovat řízení výroby. Technologie dokáže odhalit odchylky rozměrů a geometrie spolehlivě a s velmi vysokou přesností.

Spojení společností NUB3D, špičky v oboru 3D vidění a metrologie, se značkou s celosvětovou působností, nabídkou a podporou zákazníků, umožní společnosti ABB vytvářet automatizované kontrolní systémy a systémy pro řízení kvality. Systémy budou určeny zejména pro dodavatele automobilového průmyslu, leteckou výrobu a zákazníky v sektorech jako je výroba plastových dílů a kovovýroba.

Tato technologie představuje budoucnost flexibilní výroby. Umožňuje vysoký stupeň automatizace pomocí pokročilé analýzy dat a zároveň optimalizaci výrobních procesů. NUB3D se stane součástí jednotky Robotika v rámci divize ABB Robotika a pohony, potažmo nového globálního aplikačního centra pro 3D metrologii.

„Tato akvizice nás přibližuje o další krok k továrně budoucnosti. Automatizační procesy našich zákazníků jsou stále pokročilejší, výrobní cykly se přitom zkracují. Schopnost efektivně automatizovat řízení kvality se stává atraktivní konkurenční výhodou,“ uvedl Sami Atiya, prezident divize ABB Robotika a pohony. „Spojení robotiky a inteligentního softwaru má zásadní význam pro digitalizaci a rozšíření portfolia řešení ABB Ability™ jako klíčového činitele naší strategie Next Level.“

Výrobci jsou nuceni zvyšovat kvalitu a produktivitu při stále častějších požadavcích na variabilitu výrobků a řešení na míru a to i v případě menších sérií. Technologie 3D senzorů NUB3D zaznamenává detailní údaje o geometrii dílu a porovnává je s digitálními CAD modely. Tento postup umožňuje automatickou kontrolu kvality výrobního procesu, výrobním závodům dovoluje zkrátit čas cyklu, zvýšit kvalitu a snížit riziko chyb při řízení kvality.

Jorge Rodriguez, generální ředitel NUB3D, dodal: „Nyní nastal ideální okamžik a ABB je dokonalým partnerem pro naši expanzi na rostoucím trhu 3D metrologie. ABB Ability™ platforma dokonale doplňuje naše pokročilá digitální řešení. Široké robotické portfolio ABB a rozsáhlé celosvětové působení této společnosti zajišťují, že budeme moci využít našeho náskoku v oboru integrovaných robotických kontrolních řešení.“

ABB a NUB3D již úspěšně představily dvě plně robotizovaná automatická řešení pro kontrolu na výrobní lince i mimo ni. Tato řešení využívají 3D senzorů bílého světla od NUB3D a prodávají se pod názvy FlexInspect a InspectPack.

 
ABB (ABBN: Six Swiss Ex) je technologický průkopník a přední světový dodavatel v oblasti elektrotechnických výrobků, robotiky a pohonů, průmyslové automatizace a energetiky. Celosvětově dodává zákazníkům z odvětví energetiky, průmyslu, dopravy a infastruktury. V návaznosti na více než 125 let tradice inovací společnost ABB dnes tvoří budoucnost průmyslové digitalizace a je hybnou silou energetické a čtvrté průmyslové revoluce. ABB působí ve více než 100 zemích světa a má přibližně 132 000 zaměstnanců. www.abb.com
ABB Robotika je předním dodavatelem průmyslových robotů. Mimo jiné dodává softwarová řešení pro roboty, aplikace a periferie, periferní zařízení, modulární výrobní buňky a dále služby v oblasti svařování, manipulace, lakování, paletizace a obsluhy strojů. Ke klíčovým trhům patří automobilový průmysl, výroba plastů, obrábění, slévárenství, elektronika, farmaceutický a potravinářský průmysl. Silná orientace na ucelená řešení pomáhá výrobcům zvýšit produktivitu, kvalitu výroby a bezpečnost práce. ABB již po celém světě instalovala více než 300 000 robotů. Všechny výrobky ABB Robotika jsou plně podporované celosvětovými prodejními a servisními organizacemi ABB Robotika v 53 zemích ve více než 100 lokalitách.
www.abb.cz/robotika

 

Dny teplárenství 700 x 200 px

Napsat komentář