Na elektromobil s mobilem

Datum 09.05.2017

Mít možnost si snadno, pohodlně a bezproblémově dobít svůj elektromobil přináší jejich vlastníkům nejen úroveň a hustota infrastruktury k tomu určené, ale i rozsah variant, jak za odebranou energii platit. Doba, kdy vlastnictví elektromobilu bylo jakousi výjimečností a elektrická energie pro jeho pohon byla u největších distributorů k dispozici v podstatě zdarma, je už pryč. Původně stačilo jen vlastnit identifikační kartu nebo čip, připojit auto k nabíječce a pak už jen vymýšlet jak příjemně využít čas potřebný k dobití vozu, například nad šálkem kávy a podobně.

A právě nutnost vlastnit čip nebo kartu, společně se zavedením plateb za odebranou energii, se ukázala jako jeden z problémů, který brání nezávislosti a v podstatě nutí vlastníky elektřinou poháněných vozů vstupovat do smluvních vztahů se všemi významnými provozovateli sítí nabíjecích stanic. Zároveň byli provozovatelé malých lokálních sítí nebo jednotlivých nabíječek postaveni do nevýhodné situace, protože by­li nuceni svou službu provozovat de-facto zdarma a nebo jiným způsobem slo­žitě zajistit, aby dostali zaplaceno za elektrickou energii spotřebovanou řidiči elektromobilů při dobíjení na jejich stanicích. A tak celý tento systém způsobů nabíjení motivoval elektromobilistu hledat pouze v sítích “těch velkých“, se kterými má již smlouvu a na klíčcích od vozu se mu pohupuje identifikační čip, lépe řečeno několik čipů, protože co kdyby náhodou…

Naštěstí žijeme v moderní a rychle se rozvíjející době ve všech směrech, a tak s elegantním řešením přicházejí v současnosti informační technologie, zejména pak chytré telefony, respektive aplikace pro ně napsané. Tyto musejí zajistit integraci různých sítí a typů nabíjecích stanic, různého hardwaru od všech různých výrobců, podporu a rozdílné cenové politiky, a při tom jednotné výstupní prostředí pro koncového uživatele, jednoduché ovládání a funkčnost, a konečně co největší pohodlí při platbě za spotřebovanou energii.

Mobilní aplikace systému Polyfazer je přesně takovým nástrojem. Sdružuje v sobě všechny výše uvedené atributy. Jak energetičtí giganti, tak provozovatelé jedné či několika samostatných nabíječek mají nyní možnost nabízet své služby nezávisle na existenci smluv a předplatného, a koncoví uživatelé jich zároveň mohou volně využívat bez zbytečného stresu jak pravidelně, tak i jednorázově.

Aplikace Polyfazer zajišťuje jednoduché a intuitivní ovládání nabíjecí stanice, přehledné sledování celého procesu a nakonec i pohodlnou platbu za energii prostřednictvím platební karty nebo prémiových SMS. Samozřejmostí je vyhledávání nejbližší nabíječky v seznamu stanic nebo na mapě na základě aktuální GPS pozice mobilního telefonu. Tato aplikace je dostup­ná pro oba nejrozšířenější operační systémy a je k dispozici zcela zdarma.

Polyfazer
Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář